Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023

“40 χρόνια Μαραθώνιος Αθήνας”: Ο Ορχομένιος δημοσιογράφος κ. Μπάμπης Ζαννιάς παρουσιάζει το νέο του βιβλίο


 Αγαπητέ φίλε

Σε λίγες ημέρες θα γίνει η παρουσίαση* του νέου (5ου) βιβλίου μου, με θέμα τον Μαραθώνιο της Αθήνας ο οποίος φέτος (2023) κλείνει 40 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση του 1983.

 … Σε διάφορα αφιερώματα για τον Μαραθώνιο της Αθήνας «Γρηγόρης Λαμπράκης», διάβαζα ότι: «το 1983 ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να διοργανώσει έναν αγώνα στη μνήμη του μεγάλου Ειρηνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη», έτσι απλά…

Από προσωπικές εμπειρίες και μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν και πρωταγωνίστησαν στα γεγονότα εκείνης της εποχής, γνώριζα ότι η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Αποφάσισα έτσι, να προχωρήσω σε αυτή την έρευνα και να τα παρουσιάσω σε αυτό το βιβλίο το οποίο,

Είναι η συνέχεια-επέκταση του προηγούμενου βιβλίου μου για τον Μαραθώνιο (42,195 μ. σε 30 χρόνια, Απρίλης 2014) που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Μαραθώνιο Αθηνών στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και είναι αφιερωμένος στην Ειρήνη.  Στις σελίδες του θα βουτήξουμε στο παρελθόν για να θυμηθούμε την γέννησή του. Θα ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα την ενηλικίωσή του, παρατηρώντας τα γεγονότα που τον συνόδεψαν, τον στιγμάτισαν αλλά και τον απογείωσαν.

Στις σελίδες του αναφέρονται χρονολογικά τα γεγονότα, περιλαμβάνονται πίνακες με τους νικητές, τα ρεκόρ, η αριθμητική εξέλιξη των συμμετοχών, οι χώρες των συμμετεχόντων και άλλα χρήσιμα στοιχεία που συνθέτουν την πολυδιάστατη διοργάνωση.

Μαραθώνιος «Γρηγόρης Λαμπράκη», Κλασικός Μαραθώνιος, Αυθεντικός Μαραθώνιος όπως και αν τον αποκαλέσεις, ΕΝΑΣ είναι ο Μαραθώνιος, ο μοναδικός, αυτός της Αθήνας, της Ελλάδας, ο Μαραθώνιος της Ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: