Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κ. Σκυλακάκη, σήμερα και ώρα 3:00 μ.μ. απαντά στην Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του Γ. Μουλκιώτη για την αναγκαιότητα διασφάλισης προοπτικής βιώσιμης ανάπτυξης στον Κόλπο της Δομβραίνας

Σήμερα, Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 3:00 μ.μ. θα προσέλθει στη Βουλή ο Υπουργός Περιβάλλοντος καιΕνέργειας για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Μουλκιώτη.

 

Υπενθυμίζεται ότι με την πρωτοβουλία αυτή, ο βουλευτής Βοιωτίας ζητά να διασφαλιστεί η προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης στον Κόλπο της Δομβραίνας μετά κα την κοινοποίηση στην κοινή γνώμη κειμένου παρέμβασής του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του  Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Α.Ο.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ», προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) κατά της από 7/6/2023 υπ. αριθμ. Γ-015234 αίτησης άδειας παραγωγού ηλεκτρικού ρεύματος της εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ», στην οποία περιλαμβάνεται κατάληψη θαλάσσιας επιφάνειας περίπου 7.000 στρεμμάτων, επί συνόλου 30.000 στρεμμάτων του Κόλπου της Δομβραίνας του Δήμου Θηβαίων στον Κορινθιακό Κόλπο. 

 

Η συζήτηση θα μεταδοθεί απευθείας από το Κανάλι της Βουλής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: