Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Σταύρος Ξαρχάκος στη Λιβαδειά μαζί με τις Πλειάδες - Πιστές στην δέσμευση τους να χαρίζουν όλο και μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και μουσικές συγκινήσεις που υπηρετούν την Τέχνη

 




ΔΕΛΤΙΟΤΥΠΟΥ 

Οι Πλειάδες έμειναν πιστές στην δέσμευση τους να χαρίζουν όλο και μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και μουσικές συγκινήσεις που υπηρετούν την Τέχνη, φιλοξενώντας το βράδυ του Σαββάτου 23/9/23 στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρύας τον μεγάλο δημιουργό  Σταύρο Ξαρχάκο, ο οποίος αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την ελληνική μουσική και τον πολιτισμό.

 Ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε για πρώτη φορά στην Λιβαδειά, το πολυσύνθετο και διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του, διευθύνοντας μια σειρά από εξαίρετους και καταξιωμένους μουσικούς. Η Ηρώ Σαϊα και ο Ζαχαρίας Καρούνης απέδωσαν τα έργα του μεγάλου Έλληνα δημιουργού με μοναδικό και βαθιά ερμηνευτικό τρόπο, αγγίζοντας τις ψυχές και αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

 Η χοράρχης των Πλειάδων Ιωάννα Παναγιωτίδη προλόγισε τον Σταύρο Ξαρχάκο και τους συνεργάτες του ενώ η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς Πλειάδες ερμήνευσε στην αρχή του προγράμματος συνοδευόμενη από εξαιρετικούς μουσικούς τους Γιώργο Πούλο ,Παναγιώτη Δάρρα, Βαγγέλη Βαλαχά, Νίκο Μακρή και Αντώνη Κεραμυδά , μερικά από τα πλέον χαρακτηριστικά τραγούδια του, με τον ίδιο να διευθύνει στο τέλος τη χορωδία δεκάδων αφοσιωμένων στον σκοπό τους χορωδών.

 Οι Πλειάδες ευχαριστούν τον δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιάννη Ταγκαλέκα, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό και προσέφερε ένα αναμνηστικό δώρο στο μεγάλο συνθέτη κατά το τέλος της συναυλίας, για την πρόθυμη παραχώρηση του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση καθώς και για την κάλυψη μέρους της δαπάνης που απαιτήθηκε για την άρτια υλοποίησης της. 

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στους χορηγούς που συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της συναυλίας και συγκεκριμένα: το κατάστημα Πολύτροπο, τον κο Καφρίτσα Νικόλαο και το ART NEAVEAU, το παράρτημα Λιβαδειάς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, , την εταιρεία EDF , τον πρόεδρο του Σωματείου Εστίασης Λιβαδειάς κ. Γιάννη Μουρτζούνη, το ΠΑΝΘΕΟΝ και το Μπες στο Ψητό, τον ΑΚΟΛ Λιβαδειάς και τον κο Χρήστο Πολατσίδη, το Επιμελητήριο Βοιωτίας τον Εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς το τυπογραφείο copycare Ζησιμόπουλος, το κατάστημα VanaBaby και τη Κατσούλα Δέσποινα, το κατάτημα BORSA κα Καρκάνα Βασιλική, το κατάστημα Αγνιάδης Σπορ και τον Νότη Αγνιάδη,  το PRESSTEAZE και τον Δημήτρη Πολατσίδη ,τον Αντώνη Παναγώτα και την ISOSTEVIA, το γιατρό Αθανάσιο Σκαλούμπακα το κατάστημα ΧΡΥΣΟΡΑΜΑ και τον Πάνο Αλεξίου, τη ταβέρνα Νταούμες και τον Νίκο Μάνεση ,το ζαχαροπλαστείο Καπαρός και το cookies  & more το κατάστημα Πολυτάρχου με τα Αλουμίνια το πρατήριο υγρών καυσίμων Αφοί ΒΟΓΓΛΟΙ, το αρτοποιείο ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ, το λογιστικό γραφείο Πανωραίας Κοσμίδη, το κατάστημα Δήμητρα Σοφάνη ,τον Παναγιώτη Πραγιάννη  και τον Στέλιο Καραγιαννάκη καθώς και όλους τους χορηγούς επικοινωνίας όπως και τους εθελοντές που την υποστήριξαν. 

 Η συναυλία ταξίδεψε το κοινό σε ένα ανεπανάληπτο μελωδικό ταξίδι που διέτρεξε την ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, με τον μεγάλο Έλληνα δημιουργό να προσδίδει σύγχρονο τόνο σε αρκετά από τα καταξιωμένα έργα του.


 

Οι Πλειάδες κρατούν στην καρδιά και στη ψυχή τους τις ιστορικές στιγμές από όμορφους ανθρώπους. 

Οι Πλειάδες συγκινημένες κοινώνησαν ότι «Tα τραγούδια και η μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου θα ταξιδέψουν και θα ενώσουν όλους σε ένα κοινό όραμα για ένα καλύτερο αύριο».

Η Γυναικεία χορωδία Λιβαδειάς «Πλειάδες» ευχαριστεί την εταιρεία Cricos Productions για την άψογη συνεργασία και ιδιαίτερα τον κο Μάνο Τρανταλλίδη. 

Η Γυναικεία Χορωδία Λιβαδειάς Πλειάδες υποκλίνεται στο καλλιτεχνικό έργο και στο μεγαλείο ψυχής του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ








Δεν υπάρχουν σχόλια: