Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού στη Λιβαδειά


 Η προβολή του έργου και της προσφοράς του Ερυθρού Σταυρού σε ειδικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς και εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του διοικητηρίου σε συνεργασία με το νοσοκομείο, αποτέλεσαν τις δράσεις του παραρτήματος της Λιβαδειάς στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ερυθρού Σταυρού.

Εθελοντές, Σαμαρείτες και απλοί πολίτες τίμησαν την παγκόσμια ημέρα ενός Οργανισμού που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι βρίσκεται στο πλευρό του ανθρώπου σε κάθε δύσκολη στιγμή.


Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H 8η Μαϊου είναι η ημέρα γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν και καθιερώθηκε ως παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου.

Φέτος η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη μάχη κατά της πανδημίας.

Το μεγαλύτερο ανθρωπιστικό δίκτυο στον κόσμο, ένας μηχανισμός αλληλεγγύης και προσφοράς που είναι πάντοτε παρών σε κάθε δυσκολία, σε κάθε φυσική καταστροφή, σε κάθε ανθρώπινη ανάγκη.

Δε θα μπορούσε λοιπόν να απουσιάζει από την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας covid-19 έναντι των ευάλωτων πολιτών του κόσμου.

Σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Ελληνικός Ερυθρός Σταύρος, και φυσικά το τοπικό μας τμήμα.

Το Περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Λιβαδειάς, ανακουφίζει καθημερινά συμπολίτες μας, προσπαθώντας να εξομαλύνει την ανισότητα και την ανέχεια με την διανομή τροφίμων, ρούχων και υποδημάτων.

Την σημερινή επετειακή ημέρα ο Ε.Ε.Σ περιφερειακού τμήματος Λιβαδειάς διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας.

Επιλέγοντας την ύψιστη μορφή προσφοράς και αλληλεγγύης, την παροχή ζωής μέσω της αιμοδοσίας.

Θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί στην δράση τούς, κι έχοντας επικοινωνία με την Προέδρο του περιφερειακού τμήματος Λιβαδειάς κ. Αγγελική Μπίνιου θα προσπαθούμε πάντοτε να βρίσκουμε την κοινή συνισταμένη για την ενίσχυση και την συνέχιση της διαχρονικής προσφοράς του Ε.Ε.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: