Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Νέο έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου Π.Ε. Φωκίδας

 


Νέο οδικό έργο προϋπολογισμού 1.800.000 € χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με στόχο τη συντήρηση και την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ  ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ 11 ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ- ΕΥΠΑΛΙΟΥ (ΕΟ48)», το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις στα ακόλουθα σημεία:

1.    Εθνική οδός 48, στο τμήμα Πρόφραγμα έως Ρέρεσι.

2.    Επαρχιακή οδός 11, στο τμήμα Μηλιά – Παλαιοξάρι.

 

Σε αυτά τα οδικά τμήματα θα γίνουν:

Ø  Άρσεις καταπτώσεων και καθαρισμοί οχετών.

Ø  Διαπλατύνσεις, ασφαλτοστρώσεις και σημειακές αποκαταστάσεις του οδοστρώματος.

Ø  Κατασκευές και τοποθετήσεις πλεγμάτων αντιστήριξης πρανών.

Ø  Τοποθετήσεις στηθαίων ασφαλείας και πινακίδων σήμανσης.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου,              ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, δήλωσε: «Ξεκινούμε ένα ακόμη σοβαρό έργο για την συντήρηση του οδικού δικτύου στη Φωκίδα.

»Επιμένουμε σε έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας και ο στόχος μας είναι διπλός: Η εξάλειψη κάθε κινδύνου, αλλά και η βελτίωση της προσβασιμότητας στην Φωκίδα. Έναν τόπο γεμάτο μνημεία και υπέροχα τοπία, τα οποία αξίζει να επισκεφθούν όλοι!»

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος δήλωσε: «Κάθε χρόνο και πιο ασφαλές το οδικό  μας δίκτυο. Ελπίζω μέχρι το τέλος της θητείας να έχουμε εξαλείψει τα προβλήματα του οδοστρώματος. Γεγονός που αποτελεί προσωπικό μας στοίχημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: