Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Συνάντηση με τη Δήμαρχο Ορχομενού είχε σήμερα ο νέος εφημέριος της Σκριπούς π. Νεκτάριος Αυγέρος

 


Θανάσης ΜερτζάνηςΘΑΝΑΣΗΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ

Το εμβληματικό έργο της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων και η τρίτη φάση του εξωραϊσμού του περιβάλλοντος χώρου της Παναγίας της Σκριπούς και των κελιών του παλιού μοναστηριού ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στην ατζέντα της πρώτης συνάντησης της δημάρχου Ορχομενού με τον νέο εφημέριο του ιστορικού Ναού που αναλαμβάνει την βαριά παρακαταθήκη του αφήνει πίσω του ο μακαριστός πατέρας Χαράλαμπος.

Η νεότερη απόφαση του ΚΑΣ λείανε τις όποιες αντιδράσεις της τοπικής εκκλησίας σύμφωνα με τον πατέρα Νεκτάριο και η έγκριση τελικά της τρίτης φάσης ανοίγει το δρόμο στην ολιστική αντιμετώπιση του έργου που επιθυμία και πρόθεση του δήμου Ορχομενού είναι διαχρονικά, η συμβολή του στην αλλαγή της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.

Το θετικό κλίμα στη συνάντηση και η δέσμευση για αγαστή και συνεργασία εναποθέτει την ομαλή και απρόσκοπτη εξέλιξη του έργου στην εισροή χρημάτων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Η δήμαρχος Ορχομενού ενημέρωσε τον πατέρα Νεκτάριο για τα θέματα που άπτονται της ενορίας  ενώ ο νέος εφημέριος αναφέρθηκε στο βαρύ φορτίο που αναλαμβάνει δεσμευόμενος για τη συμβολή του στην ανάδειξη του μνημείου της Παναγίας της Σκριπούς.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: