Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Πλήρης λειτουργία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και επιστροφή όλων των μαθητών στις δομές»


 Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζητείται να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα Κέντρα Ξενών Γλωσσών και να επιστρέψουν όλοι οι μαθητές στις δομές. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την πρόσφατη υπουργική απόφαση, επιτρέπεται η δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία μόνο των τμημάτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών που προετοιμάζουν τους υποψηφίους/ες για εξετάσεις προς απόκτηση αναγνωρισμένου τίτλου γλωσσομάθειας σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (Α1, Α2, Β1, Β2, Γ1, Γ2), καθώς και για την προετοιμασία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα ξένων γλωσσών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Τονίζεται επίσης ότι η σχολική χρονιά τελείωσε χωρίς καμιά γραπτή εξέταση για τους υπόλοιπους μαθητές, καθώς απαγορεύεται να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, παρά το ότι οι ίδιοι μαθητές, το πρωί, πηγαίνουν σχολείο, κάνουν self tests, συμμετέχουν σε δια ζώσης διδασκαλία.

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι η απαγόρευση των υπολοίπων μαθητών να προσέλθουν στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών,  συνιστά άνιση αντιμετώπιση δεδομένου ότι πλέον οι μαθητές όλων των βαθμίδων έχουν επιστρέψει στο δημόσιο σχολείο, ενώ τόσο οι μαθητές, όσο και οι ιδιοκτήτες και οι καθηγητές τους υποβάλλονται στα προβλεπόμενα εβδομαδιαία self tests και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτοκόλλα.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η εξαίρεση επιστροφής των μαθητών των πιο μικρών τάξεων και ζητείται να αναθεωρηθεί η σχετική  απόφαση. 

 

Από το πολιτικό γραφείο 

Δεν υπάρχουν σχόλια: