Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Για τα ακίνητα της Κρύας θα συζητήσουν στο προσεχές ΔΣ του Δήμου Λεβαδεών - Τι αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε  να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει στις  26/05/2021 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ   και ώρα  18:30 , η οποία λόγω των κατεπειγόντων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19  θα πραγματοποιηθεί ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ  

  •  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. Μητά Αλέξανδρου 
  •  Εξέταση αιτήματος συμμετοχής του συλλόγου «ΝΕΑ ΕΣΤΙΑΣΗ» στο Δημοτικό Συμβούλιο , προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον κλάδο του. 
  •  ·        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ   κ. Ταγκαλέγκα Ιωάννη   

  •   Ενημέρωση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΛ  

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Ι ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.     Συζήτηση – ενημέρωση για την ιεράρχηση έργων που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

           Εισηγητής :   Δήμαρχος Λεβαδέων  κ. Ιωάννης .Δ.Ταγκαλέγκας

Ι. ΘΕΜΑΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

2.     Oνοματοδοσία Δημοτικού Σταδίου Λιβαδειάς

    Εισηγητής :   Αντιδήμαρχος Πολιτισμού , Αθλητισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης κα.  Καράβα Χρυσοβαλάντου Βασιλική  (Βάλια).  

   ΙΙ . ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

3.     Συγκρότηση Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών , οικονομικού

έτους 2021 

·         Εισηγητής :   Αντιδήμαρχος  Διοικητικών ,Οικονομικών Υπηρεσιών ,Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού  κ. ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 4.     Συζήτηση και λήψη απόφασης για τα ακίνητα της Κρύας. 

          Εισηγητής :   Δήμαρχος Λεβαδέων  κ. Ιωάννης  Δ.Ταγκαλέγκας

                                 

   O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ    

ΜΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο «ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

 Είκοσι μήνες ο «Νερόμυλος» της Κρύας κλειστός.

Είκοσι μήνες ο πολιτισμός, η ψυχαγωγία, η κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα σε καραντίνα. Τον τελευταίο χρόνο «βοήθησε» η πανδημία, όμως από εδώ και μπρος δεν υπάρχει δικαιολογία για καμιά αναμονή επ΄ αόριστον.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ.ΑΕ) για γραφειοκρατικούς και οικονομικούς λόγους δεν ανανεώνει την παραχώρηση του «Νερόμυλου» στο Δήμο Λεβαδέων.

Εκατοντάδες συμπολίτες/σες, φορείς της πόλης, κινητοποιήθηκαν, ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πάρθηκαν, αλληλογραφία άνοιξε, αλλά καμιά θετική εξέλιξη μέχρι σήμερα δεν υπήρξε. Η ιδιοκτησιακή λογική της ΕΤΑΔ για την «ΚΡΥΑ» είναι εκτός ιστορικής και αυτοδιοικητικής πραγματικότητας.

Ο «Νερόμυλος» καθώς και όλα τα έργα ανάπλασης της Κρύας έγιναν από μια οραματική δημοτική αρχή, με δήμαρχο τον αείμνηστο Χρήστο Παλαιολόγο, με ευρωπαϊκούς πόρους του Ταμείου Συνοχής και ίδιους πόρους του Δήμου Λιβαδειάς, δηλαδή όλων των Λιβαδειτών. Πρόσφατα, δόθηκε συνέχεια, καθώς την περίοδο της προηγούμενης δημοτικής αρχής ανακαινίστηκαν οι αίθουσες του Συνεδριακού (2018) και του Εκθεσιακού χώρου (2015).

Είναι έργα που περίπου 25 χρόνια τώρα ανέδειξαν τον πολιτισμό, το λαογραφικό και παραδοσιακό στοιχείο της πόλης μας, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής αφού χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν το πανέμορφο αυτό κομμάτι της Λιβαδειάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λιβαδειάς καλεί όλους τους επαγγελματικούς φορείς της πόλης, τους φορείς του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης, με επικεφαλής το Δημοτικό Συμβούλιο, με ενότητα και αποφασιστικότητα να διεκδικήσουμε το αυτονόητο. Την οριστική παραχώρηση των κτιρίων της Κρύας στο Δήμο Λιβαδειάς.

Η Λιβαδειά έχει ιστορία, έχει ταυτότητα, έχει δικαίωμα στον πολιτισμό και την ανάπτυξη.

Τέρμα στην κωλυσιεργία, τη γραφειοκρατία και τις αντιαναπτυξιακές σκοπιμότητες.

 

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: