Κυριακή 23 Μαΐου 2021

Την ανάγκη για προκήρυξη νέου προγράμματος για την «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» ανάδειξαν οι Επιμελητηριακοί της Στερεάς τους κκ. Τσακίρη, Σπανό και Καραγιάννη


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Πέμπτη, 20 Μαΐου 2021 και ώρα 14:00, το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση, είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Ιωαν. Τσακίρης, ο Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, καθώς και o Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας κ. Κων. Καραγιάννης. 

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεωργ. Καββαθά. 

Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση αφορούσαν στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις-μέλη των επιμελητηρίων ιδιαιτέρως μετά την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας .

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός για το ΕΣΠΑ 2021-2027, διατυπώθηκε η ανάγκη για προκήρυξη νέου προγράμματος για την «Ενίσχυση Μικρών και πολύ Μικρών Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», οι προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων στη μετά covid εποχή, καθώς επίσης τα μέτρα και τα κριτήρια που θα διαμορφώσουν τις κατάλληλες  συνθήκες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών, ο ρόλος των συμβούλων επιχειρήσεων, η διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις καθώς και τα υπό αξιολόγηση  Περιφερειακά Προγράμματα και Προγράμματα Αναβάθμισης των κτιρίων των Επιμελητηρίων. 

Τέλος πραγματοποιήθηκε  και η παράδοση  παραλαβή Προεδρίας του Π.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδας στο Επιμελητήριο Ευρυτανίας και στον Πρόεδρό του κο Χρ. Τσάμπρα, όπως έχει ορισθεί από την αρχή της θητείας του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδος και με τη θητεία του Προέδρου να έχει διάρκεια ενός έτους.

Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό

Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας

Ο Πρόεδρος

Βασίλειος Γεωργ. Αυγερινός

Δεν υπάρχουν σχόλια: