Κυριακή 23 Μαΐου 2021

«Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο»: Ξεκάθαρο μήνυμα στέλνουν και από τη Λιβαδειά οι απόγονοι των Ποντίων ζητώντας την επίσημη αναγνώριση της γενοκτονίας

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και περισυλλογής, η πολιτεία, η αυτοδιοίκηση, τα σώματα ασφαλείας και οι απόγονοι των Ελλήνων του Πόντου που ξεριζώθηκαν βίαια από τις πατρογονικές εστίες τους, τίμησαν σήμερα στον Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς την επέτειο της Γενοκτονίας, εκατό δύο χρόνια μετά (19 ΜΑΪΟΥ 1919 - 19 ΜΑΪΟΥ 2021). 






Μετά τη δοξολογία, την επιμνημόσυνη δέηση διάβασε ο π. Αναστάσιος Γιούλας και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τους κκ. Φανή Παπαθωμά, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας,  Γιώργο Μουλκιώτη, Βουλευτή ΚΙΝ.ΑΛ Βοιωτίας,  Γιάννη Ταγκαλέγκα,  Δήμαρχο Λεβαδεών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς της Αντίκυρας, Κωνσταντίνο Τοπάλι, Αστυνομικό Υ/δντη Βοιωτίας, Παντελή Φραγκούλη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Βοιωτίας και Τριαντάφυλλο Υφαντίδη, Αντιπρόεδρο της ΣΠΟΣ Ν.Ελλάδας & Νήσων & Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Ν. Βοιωτίας «Ο Ευκλείδης» .



Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση του μηνύματος που στέλνουν οι απανταχού Πόντιοι σ` όλη την οικουμένη, διαλαλώντας το αίτημά τους για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την παγκόσμια κοινότητα, κάτι που επανέλαβε με εμφατικό τρόπο και από τη Λιβαδειά ο κ. Υφαντίδης. 


ΑΘΑΝΑΤΟΙ! ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια: