Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Εγκρίθηκε η 3η φάση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού

 

Το  Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τις τροποποιήσεις που εισηγήθηκε ο δήμος Ορχομενού για την Γ φάση του Αρχαιολογικού πάρκου.

Η απόφαση του ΚΑΣ αφορά στις αλλαγές που προβλέπονται για τον αύλειο χώρο και τα κελιά της Παναγίας Σκριπούς εξέλιξη που δικαιώνει και τις πολύχρονες προσπάθειες του πατέρα Χαράλαμπου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή.

Η ανησυχία εστιαζόταν στην εκπεφρασμένη αδυναμία της ΕΦΑ Βοιωτίας  να παρακολουθήσει την τρίτη φάση του έργου του  το αρχαιολογικού πάρκου ωστόσο η διέξοδος δόθηκε από τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Πολιτισμού με την πρόβλεψη για παρουσία ειδικού σε τέτοια έργα αρχιτέκτονα και εκπροσώπου του υπουργείου πολιτισμού που επικουρικά θα επιβλέπουν την  πορεία των εργασιών της 3ης φάσης την οποία και αναλαμβάνει ο  δήμος Ορχομενού.

Στην επόμενη οικονομική επιτροπή του δήμου προχωρούν οι αποφάσεις για την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων της 2ης φάσης μετά την ολοκλήρωση των πράξεων αναλογισμού και το έργο αναμένει πια τη ροή των χρηματοδοτήσεων από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων οπότε και θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την σταδιακή και ανά φάση ολοκλήρωσή του.

Ο προαύλιος χώρος και τα κελιά της Παναγίας της Σκριπούς  συμπληρώνουν το αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού και αναδεικνύουν την ομορφιά και την ανεκτίμητη αξία του Ιερού ναού που διατηρεί στο ακέραιο τη λατρευτική του λειτουργία.

drone-camera-photo: Π. Πραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: