Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη


Το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία στάδια με σημαντική ιστορική αξία, σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι το σημείο στο οποίο σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες, χειμερινούς και θερινούς, παραδίδεται η Ολυμπιακή Φλόγα. Ένα διαχρονικό παγκόσμιο σύμβολο για τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό στην καρδιά της Αθήνας και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Λίγους μήνες πριν την επίσημη έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, η Αθήνα ακτινοβολεί παντού το όραμα της για ένα κόσμο γεμάτο φως, ειρήνη και δημοκρατία.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αναμόρφωσε τον φωτισμό του Παναθηναϊκού Σταδίου, προκειμένου να αναδειχθεί για ακόμη μια φορά η πλούσια ιστορία του, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Αθήνα και τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα έργο που δίνει πνοή στο αστικό τοπίο της πόλης και προσθέτει στο εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας τη λάμψη που του αξίζει.
Τα εγκαίνια του νέου φωτισμού στο Παναθηναϊκό Σταδίου πραγματοποιήθηκαν σήμερα, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Τόμας Μπαχ, του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρου Καπράλου, αλλά και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: