Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Καταγγελία για φόλες στην Λιβαδειά

 Καταγγελία για Φόλες στην Λιβαδειά

Από την Κυριακή 20 Μάρτη και μέχρι σήμερα, καθημερινά βρίσκονται ζώα νεκρά ή να ψυχορραγούν από φόλες στο κέντρο της Λιβαδειάς και πολλά αδέσποτα έχουν χαθεί από τις γειτονιές τους. Όπως μας ενημέρωσαν φιλόζωοι της πόλης, είχαν προηγηθεί αναρτήσεις διαμαρτυρίας και αρνητικά σχόλια σε τοπικές σελίδες.

Στη Λιβαδειά, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, υπάρχουν εκατοντάδες καθημερινές εγκαταλείψεις ενήλικων και μικρών ζώων και δεκάδες θανατώσεις κυρίως μικρών γατιών και κουταβιών.

Είναι υποχρέωση των αρμόδιων φορέων να φροντίζουν για τη μείωση των αδέσποτων, να κάνουν γενναία προγράμματα στειρώσεων, να κλείσουν τα παράνομα εκτροφεία, να ελέγξουν κυνηγούς και κτηνοτρόφους για την αναπαραγωγή των σκύλων τους, να ελέγχουν τις περιπτώσεις παθητικής και ενεργητικής κακοποίησης, να κάνουν καμπάνιες ενημέρωσης και εκπαίδευσης παιδιών και ενηλίκων.

Σε σχέση με το έγκλημα που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Λιβαδειάς, καλούμε την Αστυνομία, τον Εισαγγελέα και το Δήμο, να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να το σταματήσουν, πράττοντας σύμφωνα με τα όσα επισημαίνουν οι επισυναπτόμενες εγκυκλίους του Α.Π και προχωρώντας σε ενδελεχή έρευνα για την ανακάλυψη των δραστών , όπως οφείλετε και όπως θα πράττατε αν τα τόσα θύματα ήταν άνθρωποι.

Ζητάμε να βρεθούν, να συλληφθούν, να δικαστούν και καταδικαστούν για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους.

Η ατιμωρησία είναι μια από τις σημαντικότερες αιτίες που οι κακοποιήσεις των ζώων και το ειδεχθές αυτών αποτελούν μια ειδεχθή παθογένεια της ελληνικής κοινωνίας.

Στον 21ο αιώνα είναι όνειδος για μια πόλη, να θανατώνονται ζώα με φριχτό τρόπο μπροστά στα έντρομα μάτια μικρών και μεγάλων.

Σταματήστε το έγκλημα, τιμωρήστε τους υπεύθυνους, εφαρμόστε το νόμο. Κινηθείτε σήμερα και σώστε τα αδέσποτα και τα οικόσιτα της Λιβαδειάς. Είναι τα μόνα που δε φταίνε σε τίποτε!

Επισυνάπτονται:

1. Φωτογραφίες ζώων που έφαγαν φόλες (3)

2. Σχετικές εγκύκλιοι του Αρείου Πάγου (2)

Με εκτίμηση

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: