Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Γιώργος Μουλκιώτης: «Η Κυβέρνηση αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ζητούμε για τρίτη φορά απαντήσεις για τον προγραμματισμό έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία»


 Μετά την δεύτερη άρνηση της Κυβέρνησης να απαντήσει για το ζήτημα του προγραμματισμού έργων του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Βοιωτία, ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης και ο υπεύθυνος ΚΤΕ Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Αρβανιτίδης επανήλθαν με τρίτη κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας. 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, αρχίζει η υλοποίηση υποδομών του φυσικού αερίου, σύμφωνα το Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2020-2024 της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), ενώ ειδικότερα για την Στερεά Ελλάδα, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία με την οποία θα προκηρυχθούν τα έργα στις πόλεις της Θήβας και στη συνέχεια της Λιβαδειάς, ενώ προβλέπεται και η επέκταση των συνδέσεων βιομηχανικών καταναλωτών στη βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων. 

Επιπλέον, τονίζεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως γνωστό ποιες θα είναι οι πόλεις και τα χωριά, που θα συνδεθούν εφεξής με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να διευκρινίσει ποια είναι η πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης υποδομών του φυσικού αερίου στην Π.Ε. Βοιωτίας. Τέλος, για τρίτη φορά ο Υπουργός ερωτάται πότε θα υπάρξει σύνδεση με τον αγωγό φυσικού αερίου, εκτός των πόλεων της Λιβαδειάς και των Θηβών, των λοιπών πόλεων – εδρών των Δήμων και χωριών της Π.Ε. Βοιωτίας και με ποιό σχετικό προγραμματισμό και  χρονοδιάγραμμα. 

 


​Από το Πολιτικό Γραφείο  


Δεν υπάρχουν σχόλια: