Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Νέα ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας Θέμη Χειμάρα προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη σχετικά με την αναγνώριση των ιαματικών πηγών στη Φθιώτιδα


 Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρεται στην αναγνώριση:

- της πηγής Μύλου Κονιαβίτη,

- πηγών εντός της Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων,

- της πηγής Καλλιδρόμου Θερμοπυλών,

- πηγών Πλατυστόμου,

- των πηγών Ελπινίκης και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου στο Δήμο Καμμένων Βούρλων,

- της πηγής Κολοβού στην Εκκάρα Δομοκού.


Επιπρόσθετα, ζητά να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν πηγές εντός της Π.Ε. Φθιώτιδας για τις οποίες δεν έχει κατατεθεί αίτηση αναγνώρισης και αν ναι, ποιο είναι το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς.

Όπως αναφέρει ο Θέμης Χειμάρας σε ανάρτησή του :


"Η αξιοποίηση των ιαματικών μας πηγών ήταν πρωταρχική μου στόχευση και παραμένει απόλυτη προτεραιότητα. Είναι θέμα με το οποίο ασχολούμαι σε εβδομαδιαία βάση, ώστε να παρακολουθώ και να συμβάλλω με κάθε δυνατό τρόπο, στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην έναρξη των διαγωνισμών για την αξιοποίηση των πηγών. Η νέα ερώτησή μου προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη, έρχεται ως συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησα το 2019, προκειμένου να αναγνωριστούν όλες οι πηγές της Φθιώτιδας και να καθοριστούν οι θεραπευτικές τους ιδιότητες. Είναι απαραίτητο στάδιο που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε επιτέλους, σε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στη Φθιώτιδα, ένα όραμα δεκαετιών που δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να το κάνουμε πράξη. Επόμενο βήμα, η άμεση ολοκλήρωση των ΕΣΧΑΔΑ σε Θερμοπύλες, Λουτρόπολη και Camping Καμένων Βούρλων που θα βάλουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες για τα τρία αυτά ακίνητα, στην τελική ευθεία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: