Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Κοινή ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την αύξηση της παραβατικότητας στην Περιφέρεια

 


Mε Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή και συνυπογράφουν 23 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ ζητώ από τους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Περιβάλλοντος να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του κύματος παραβατικότητας στην περιφέρεια, με αλλεπάλληλα  κρούσματα διαρρήξεων σε σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά και με την έξαρση στις κλοπές χαλκού.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης φρόντισε να προσλάβει χιλιάδες «Ειδικούς Φρουρούς», χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση, αλλά εγκατέλειψε τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της περιφέρειας. Οι λιγοστοί αστυνομικοί επιβλέπουν την τήρηση των υγειονομικών μέτρων, ενώ ταυτόχρονα παλεύουν να προστατεύσουν σπίτια, επιχειρήσεις και υποδομές…

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει η κατακόρυφη αύξηση κλοπών χαλκού από μετασχηματιστές γεωτρήσεων, φωτοβολταϊκών πάρκων, και υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ.   

Ωστόσο, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν τοποθετεί αντικλεπτικά συστήματα στο δίκτυο, αλλά ούτε αντικαθιστά γρήγορα τον κλεμμένο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η άρδευση των καλλιεργειών!     

Η απόγνωση των αγροτών έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που πολλοί έχουν αναγκαστεί να φυλάσσουν οι ίδιοι τις αρδευτικές εγκαταστάσεις τους…                                                                                                                                                                                                                                                            Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει άμεσα την προστασία των πολιτών και της περιουσίας τους.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Γιώτα Πούλου        

Δεν υπάρχουν σχόλια: