Παρασκευή 2 Αυγούστου 2019

Εθνική Πινακοθήκη: 25 Μαρτίου 2021 τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου

Τα επίσημα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου της Εθνικής Πινακοθήκης θα γίνουν την 25η Μαρτίου του 2021 με μια εμβληματική έκθεση για την Ελληνική Επανάσταση.
Το εγχείρημα αυτό που σφραγίζει την επέτειο των 200 χρόνων από την εθνική παλιγγενεσία, είναι μία μόνο από τις σημαντικές πρωτοβουλίες που συζητήθηκαν σε σύσκεψη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράσεις για τον εορτασμό του 2021 θα ξεκινήσουν την 25η Μαρτίου, με τα εγκαίνια της ανακαινισμένης Εθνικής Πινακοθήκης. Εκτός από τις μόνιμες συλλογές της θα οργανωθεί μια εμβληματική έκθεση αφιερωμένη στην ελληνική επανάσταση του 1821.Με ορόσημο το 2021 και στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας, ο στόχος που τέθηκε είναι η ανανέωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας μέσω του πολιτισμού, του αθλητισμού και της αξιοποίησης της μοναδικής κληρονομιάς της χώρας. Επίσης, στη διάρκεια της σύσκεψης συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στις αρχαιολογικές διαδρομές της Μακεδονίας. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1503559/ethniki-pinakothiki-25-martiou-2021-ta-egkainia-tou-anakainismenou-ktiriou 

Δεν υπάρχουν σχόλια: