Σάββατο 31 Αυγούστου 2019

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Θήβας στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

 Tο Εργατικό Κέντρο Θήβας απευθύνει κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής όλων των εργαζομένων στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο  που θα πραγματοποιηθεί κατά την έναρξη της 84ης Διεθνούς Έκθεσης στην Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2019 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.

Ένα συλλαλητήριο απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική -ταυτισμένη με τις απαιτήσεις του ΣΕΒ- που από την πρώτη ημέρα εφαρμόζει η κυβέρνηση της Ν.Δ  όπου μέσω πραξικοπηματικών τροπολογιών ενισχύουν την εργοδοτική αυθαιρεσία (κατάργηση υποχρέωσης του εργοδότη να δικαιολογεί τις απολύσεις, κατάργηση της συνυπευθυνότητας των εταιρειών για την καταπάτηση των εργατικών δικαιωμάτων από τους εργολάβους που χρησιμοποιούν) ενώ ετοιμάζουν παρέμβαση στον συνδικαλιστικό νόμο, που πρακτικά θα καταργήσει την δυνατότητα κήρυξης απεργίας και θα προχωρήσει στο ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων. Παράλληλα ετοιμάζουν κύματα ιδιωτικοποιήσεων σε ότι έχει απομείνει κάτω από Δημόσιο έλεγχο (ΔΕΗ,ΛΑΡΚΟ, ΕΛΠΕ, κτλ), ετοιμάζουν μείωση των παροχών υγείας, ανεργίας, εργατικής κατοικίας και εστίας, συνολικά 2,6 δισ. ευρώ καθώς και περικοπές στα κοινωνικά αγαθά (υγεία, παιδεία, πρόνοια, υποδομές κ.λπ.), μετατρέποντας τα σε πανάκριβα εμπορεύματα για λίγους - που σημαίνει ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση-, ενώ διακήρυξαν την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, προάγγελο συνολικής ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.

Με την κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης στέλνουμε ένα αποφασιστικό μήνυμα πως δεν θα ανεχτούμε την συνέχιση των πολιτικών που διατηρούν το θεσμικό πλαίσιο και τις πρακτικές απαξίωσης της εργασίας, της συλλογικής εκπροσώπησης και της υπονόμευσης των εργατικών δικαιωμάτων ,συλλογικών και ατομικών , που υποβαθμίζουν και άλλο το βιοτικό και δημοκρατικό μας επίπεδο.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την ανατροπή της εργασιακής απορύθμισης που επιβλήθηκε από τα διαδοχικά μνημόνια και συνεχίζεται από τους εκφραστές των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, τα οποία ευνόησαν την εργοδοτική αυθαιρεσία και συντόνισαν την επίθεση στα συλλογικά εργατικά δικαιώματα, οδηγώντας στην κατεδάφιση των μισθών και συντάξεων, στην επισφαλή εργασία, στην εργασιακή ομηρία, στην ανεργία, στην φτωχοποίηση και στον κοινωνικό αποκλεισμό του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σταθερή και πλήρης εργασία για όλους χωρίς διακρίσεις,  τα επαγγελματικά δικαιώματα στην εργασία με υγεία και ασφάλεια, δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, μείωση των φόρων και κατάργηση στα χαράτσια, μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, κατάργηση στις μειώσεις των  μισθών και συντάξεων και να επανέλθουν στο στάδιο πριν τα μνημόνια, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και  σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.

Δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ θα δρομολογήσει πούλμαν  για ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , το ΣΑΒΒΑΤΟ στις 7 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 08.00΄το πρωί, από το ΚΤΕΛ Θήβας και επιστροφή μετά την λήξη του ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ.
Όσοι Συνάδελφοι θα συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και προκειμένου να οργανωθεί η μετακίνηση θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους έως τις 4 Σεπτεμβρίου ημέρα Τετάρτη και ώρα  15:00   στο γραφείο του Ε.Κ. Θήβας .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια: