Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019

Η τοπική κοινωνία τίμησε στο πρόσωπό του κ. Κώστα Μπακογιάννη τη συνέπεια «λόγων και έργων» της Περιφερειακής Αρχής 2014 – 2019
Σε ειδική εκδήλωση, την 23η Αυγούστου καιστην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ορχομενού ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του ιστορικού Δήμου ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος του απένειμε το κλειδί της πόλης μετά την απόφαση του ΔΣ να τιμήσει τον ίδιο συμβολικά για τη συνέπεια «λόγων και έργων» την περίοδο 2014- 2019 όσον αφορά το σχεδιασμό των προτάσεων της τοπικής κοινωνίας και συνολικά της ολοκληρωμένης τουριστικής πρότασης που ακούει στο όνομα «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού», μέρος της πολύ ενδιαφέρουσας πρότασης της Περιφέρειας με τίτλο «Οιδίππους Πολιτιστική Διαδρομή».  Ο Δήμος Ορχομενού τίμησε στο πρόσωπο του κ. Μπακογιάννη και σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς μέσα από τις αποφάσεις τους εξασφαλίστηκε η συνολική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου της ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων αλλά και για τα έργα που θα εκτελέσει ο Δήμος μέσω της Περιφέρειας.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Λάμπρος Ρόδης του απέδωσε τον τίτλο του επίτιμου Δημότη σύμφωνα με την υπ` αριθ. 120/2019 https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%9734%CE%A9%CE%9E6-4%CE%A83?inline=true
απόφαση του ΔΣ ενώ ως ένδειξη συμβολισμού έβγαλε από το πέτο του και το σύμβολο του Δήμου Ορχομενού, για να το φορέσει συμβολικά στον κ. Μπακογιάννη στην πλευρά της καρδιάς! 

Είχε προηγηθεί ο λόγος του χαρισματικού π. Χαράλαμπους Χατζηχαραλάμπους, ο οποίος κόσμησε με τα καλύτερα λόγια τη συνεργασία της τοπικής εκκλησίας με τον Περιφερειάρχη και τη Δημοτική μας Αρχή, με στόχο το κοινό όραμα: Την  ολοκλήρωση όλων των πρετοιμασιών και φάσεων του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού. 


«Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση να σε αποχαιρετούν με τόση αγάπη οι δικοί σου άνθρωποι, οι Στερεολλαδίτες. Ζήσαμε μαζί τα προηγούμενα 5 χρόνια, μοιραστήκαμε χαρές και αγωνίες, δουλέψαμε σκληρά και προσπαθήσαμε πολύ να πάμε αυτόν τον τόπο μπροστά. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Δήμο Ορχομενού, τον Δήμαρχο και φίλο Λουκά Υπερήφανο και όλους τους Ορχομένιους που σήμερα μου έδωσαν το δικαίωμα να είμαι κι εγώ ένας απ’αυτούς, ανακηρύσσοντάς με Επίτιμο Δημότη» ήταν ο επίλογος του κ. Κώστα Μπακογιάννη, στην κορύφωση μιας λιτής και καλαίσθητης εκδήλωσης.
«Ο Δήμος Ορχομενού για περισσότερο από δέκα χρόνια μέσω της αγαστής συνεργασίας του με το Σωματείο Διάζωμα, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ορχομενού «Παναγία η Σκριπού», την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σχεδίασε και προωθεί την ολοκληρωμένη πρόταση που φέρει τον τίτλο «Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού». Μια πρόταση που περιλαμβάνει τη σύνδεση σε ένα ενιαίο σύνολο τριών κορυφαίων μνημείων διαφορετικών χρονικών περιόδων που σπάνια συναντά κανείς σ` ένα κοινό δημόσιο χώρο: του Αρχαίου Θεάτρου, του Μυκηναϊκού Ταφικού μνημείου (γνωστό και ως «Θησαυρός του Μινύα») και του μοναδικού Βυζαντινού Ναού του 9ου αιώνα, της Παναγίας της Σκριπούς» σημειώνει στην σχετική απόφαση το Δ.Σ. Ορχομενού. «Στην 5ετία 2014 – 2019, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας όχι μόνο «αγκάλιασε» την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου μας αλλά την ενέταξε ως αναπόσπαστο τμήμα της υλοποιούμενης «Διαδρομής» της Στερεάς Ελλάδας, με τίτλο «Διαδρομή των μνημείων φύσης και πολιτισμού της Στερεάς Ελλάδας – Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή», η οποία έχει ως ραχοκοκαλιά της τα αρχαία θέατρα της Ερέτριας, του Ορχομενού και των Δελφών καθώς και τους αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους- μνημεία και αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, είτε ιδιαίτερου φυσικού κάλλους είτε πολιτιστικού ενδιαφέροντος”.
Επιπλέον, σημειώνει οτι "η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Βοιωτίας, με προγραμματικές συμβάσεις, έχει χρηματοδοτήσει την αναστήλωση του Τροπαίου του Σύλλα (ύψους 500.000 ευρώ) καθώς και τις ανασκαφές στην Ακρόπολη του Γλα (ύψους 500.000 ευρώ).Έτσι ο Δήμος Ορχομενού για την πολύπλευρη και εξαιρετικά πλούσια συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και με αφορμή την ολοκλήρωση των χρηματοδοτήσεων όλων των φάσεων του φιλόδοξου αυτού έργου – ύφους 6.000.000. και πλέον ευρώ με πόρους του ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων – συμβολικά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη τίμησε συνολικά το Περιφερειακό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.Παράλληλα με την κίνηση αυτή τίμησε “τον αυτοδιοικητικό Κ. Μπακογιάννη – ως επίτιμο Δημότη Ορχομενού –για το προσωπικό του αποτύπωμα ως Περιφερειάρχη στον ιστορικό μας Δήμο. Το όραμά του για αειφόρο ανάπτυξη της Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας μέσω του πολιτιστικού της αποθέματος , βάζει τον Ορχομενό στο κέντρο του τουριστικού χάρτη και προωθεί την ανάπτυξη του τριτογενή τομέα στον Δήμο Ορχομενού» καταλήγει η απόφαση του Δήμου Ορχομενού.Μετά την - κατά γενική ομολογία - άριστα οργανωμένη τελετή, 
ο Επίτιμος Δημότης Ορχομενού κ. Κώστας Μπακογιάννης δέχθηκε τις ευχές όλων
 αλλά και τις ευχαριστίες της τοπικής μας κοινωνίας, που τον τίμησε με την παρουσία τους. 
 Ο Δήμος Ορχομενού ευχαριστεί τον Λαογραφικό Όμιλο Ορχομενού
και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στην τελετή  

Δεν υπάρχουν σχόλια: