Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

Φορτισμένη η τελετή παράδοσης – παραλαβής στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας




Σε εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα, έγινε και τυπικά σήμερα το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, η τελετή παράδοσης παραλαβής. Ο συνεπής κ. Κώστας Μπακογιάννης παρέδωσε τα ηνία της Περιφέρειας στο νεορκισθέντα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και του ευχήθηκε «καλή επιτυχία στο έργο του», ενώ δεν παρέλειψε και να αποχαιρετήσει προσωπικά έναν έναν όλους τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τους οποίους συμπορεύθηκε την 5ετία 2014- 2019.

Αμέσως μετά την τυπική – κατά την διαδικασία – τελετή, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης δήλωσε με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του: «Η Στερεά Ελλάδα έχει νέο Περιφερειάρχη.  Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του Φάνη Σπανού και της ομάδας του. Θα μας κάνουν υπερήφανους.  Αποχωρώ με το κεφάλι ψηλά και τη συνείδηση μου καθαρή. Ένα απέραντο ευχαριστώ σε όλους για τα πέντε αυτά υπέροχα χρόνια».
Ακολούθως, ο νέος Περιφερειάρχης και στενός του συνεργάτης για πέντε χρόνια στην Π.Ε. Εύβοιας κ. Φάνης Σπανός είπε στην αντιφώνησή του:
«Φίλε Κώστα, αποχωρείς και με ένα τεράστιο έργο. Ένα έργο που αποτελεί εφαλτήριο για όλους εμάς και εμένα προσωπικά. Για νέες νίκες και κατακτήσεις για τη Στερεά μας. Η Αθήνα σε περιμένει να την ανεβάσεις ψηλά! Εγώ σε ευχαριστώ πολύ... Ξεκινάμε!»


 «Δεν λέω αντίο...αλλά, εις το επανιδείν»…

Στην κορύφωση αυτού του δημιουργικού κύκλο για τον κ. Κώστα Μπακογιάννη στην ηγεσία της Περιφέρειάς μας και αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχη, βρέθηκε ζωντανά στο στούντιο του Star Κεντρικής Ελλάδας. Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη μετά την ορκωμοσία του στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας μίλησε στην συνάδελφο κ. Όλγα Λαθύρη για τους συνεργάτες του, που ανέλαβαν ηνία διοίκησης ανά την Στερεά αλλά και για το σχέδιό του για την Αθήνα.Τόνισε, ότι ξεκινά από την 1η μέρα την εφαρμογή του προγραμμάτός του, γιατί δεν υπάρχει περίοδος χάριτος ενώ το Καρπενήσι και οι άνθρωποί του, παραμένουν σταθερή αξία στη ζωή του. Γρίφος ωστόσο αποτελεί η φράση του κ. Μπακογιάννη ότι δεν μπορεί να πει ότι «τελείωσε» με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το μόνο που μπορεί να πει όπως δήλωσε και ο ίδιος είναι «εις το επανιδείν»…


To  «ORCHOMENOS PRESS» στην τελετή ορκωμοσίας 
του Στερεοελλαδίτη Δημάρχου Αθηναίων




 «Είμαστε σήμερα όλοι εδώ για να σηματοδοτήσουμε πως θέλουμε να σηκώσουμε ολόκληρη την Αθήνα ψηλά. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς αποκλεισμούς» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, στην τελετή ορκωμοσίας της δημοτικής αρχής στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Σε ανοιχτή εκδήλωση στο Πάρκο του αρχαιολογικού χώρου, ο κ. Μπακογιάννης εξήγησε τους συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους για την επιλογή να γίνει η τελετή  στη συγκεκριμένη γειτονιά της Αθήνας και δεσμεύτηκε πως «για τα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα είμαι ο άρχων, αλλά ο υπηρέτης των Αθηναίων». Ο ίδιος τόνισε πως στόχος όλων είναι «να αναδείξουμε την Αθήνα ως μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή μητρόπολη. Μια πόλη ασφαλή, καθαρή και πράσινη. Μια πόλη φωτεινή και φιλική. Μια πόλη δίκαιη και δημοκρατική. Μια πόλη στην οποία δεν θα προσπαθείς να επιζήσεις, αλλά να θες να ζήσεις. Μια πόλη που να μας χωράει και να μας ενώνει όλους. Όσους ζουν, όσους εργάζονται, όσους την επισκέπτονται, αλλά κι όσους την αγαπάνε». Ο δήμαρχος Αθηναίων μίλησε για δέος που τον διακατέχει «απέναντι στην πρόκληση, στο έργο που μας περιμένει, στο μεγάλο στοίχημα να γίνει η Αθήνα αντάξια των Αθηναίων. Για έναν δήμο συμπαραστάτη στις ανάγκες των δημοτών, αλλά και σύμμαχο στα όνειρά τους». «Τη βραδιά των εκλογών είπα ότι δε θα είμαι ο πρώτος πολίτης της πόλης, αλλά ο τελευταίος. Σήμερα είχα την τιμή ζωής να ορκιστώ ως ο 46ος δήμαρχος Αθηναίων. Κι αυτό το βαρύ ηθικό συμβόλαιο επιλέξαμε να το συνυπογράψουμε η νέα δημοτική αρχή και εσείς οι πολίτες της πρωτεύουσας της χώρας σε έναν χώρο ιερό όπως η Ακαδημία Πλάτωνος. Στον τόπο που ο Κικέρωνας περιέγραψε ως "τον ευγενέστερο όλων" είπε.
Κάτά τον κ. Μπακογιάννη, προορισμός για τη νέα δημοτική αρχή είναι «μία Αθήνα που δεν θα αιωρείται, αλλά θα αίρεται, στο ύψος που απαιτεί η ιστορία της. Και θα επαίρεται, όχι μόνο για όσα προσέφερε στον κόσμο, αλλά και για όσα υνεχίζει να δημιουργεί, για όλα όσα σήμερα είναι».
«Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά δεν δεχόμαστε πλέον να μετριόμαστε με το ένδοξο παρελθόν και να βγαίνουμε λειψοί. Δεν το δέχομαι για τη γενιά μου, δεν το δέχομαι για την εποχή μου, δεν το δέχομαι για την πρωτεύουσα της Ελλάδας. Ξεκινάμε λοιπόν, όπως υποσχεθήκαμε από κάτω προς τα πάνω. Με όλα τα πρακτικά αληθινά προβλήματα που μας δυσκολεύουν τη καθημερινότητα. Αλλά θα το κάνουμε με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά, για να έχουμε χώρο και όρεξη για τα μεγάλα» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.




Δεν υπάρχουν σχόλια: