Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Η κατάργηση της απλής αναλογικής και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές

Του Γιάννη Καμπουράκη
gkamp@naftemporiki.gr
Σενάρια περί πρόωρων εκλογών, είτε μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης, δηλαδή στις αρχές του 2020, είτε στη διετία της νέας κυβέρνησης ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο «2+4» για τον Κ. Μητσοτάκη και τη Ν.Δ., απασχολούν το τελευταίο διάστημα το πολιτικό ρεπορτάζ και την πολιτική αρθρογραφία.
Φαίνεται πάντως πως τα σενάρια αυτά έχουν μικρή ως ανύπαρκτη σχέση με την πραγματικότητα και τις προθέσεις του Πρωθυπουργού. Στελέχη της Ν.Δ. τα χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της προσπάθειας να διαχειριστεί  - όπως λένε - μείζονα πολιτικά ζητήματα, όπως θα τεθούν το επόμενο διάστημα από την πλειοψηφία, αλλά και να προκαταλάβει και να επηρεάσει τη στάση του Κινήματος Αλλαγής. Συμπληρώνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανέναν λόγο να διαταράξει την πορεία της κυβέρνησης στην καθαρή τετραετία που έχει μπροστά του, καθώς δεν παρεμβάλλονται άλλες εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι την ολοκλήρωσή της, ενώ και η εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας με την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης αποσυνδέεται από τη λειτουργία της Βουλής και παύει να αποτελεί εμπόδιο για κάθε κυβέρνηση.    
Σε ποια βάση όμως τίθενται τα διάφορα σενάρια; Διαβάστε αναλυτικά... https://www.naftemporiki.gr/story/1508045/i-katargisi-tis-aplis-analogikis-kai-ta-senaria-gia-proores-ekloges

Δεν υπάρχουν σχόλια: