Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019

Οριοθετημένη η πυρκαγιά στην Εύβοια - Επί ποδός ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης

Ολονύκτιες προσπάθειες για να αποτρέψουν κάθε κίνδυνο αναζωπύρωσης ή δημιουργίας νέων μετώπων κατέβαλαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην Εύβοια. Μέσα στη νύχτα, με τη βοήθεια των χαμηλής έντασης ανέμων, οι πυροσβέστες μπόρεσαν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέσα στη χαράδρα πριν από το χωριό Πλατανιά και η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι σήμερα καλύτερη, καθώς δεν υπάρχει αυτή την ώρα ενεργό μέτωπο.
Ωστόσο οι πυροσβέστες δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων γι’ αυτό έχουν αναπτυχθεί σε «ευαίσθητα» σημεία, ενώ παράλληλα σαρώνουν όλο το μέτωπο για να σβήσουν και τις τελευταίες φλόγες. Στη διάρκεια της νύχτας επί ποδός βρίσκονταν 390 πυροσβέστες με 101 οχήματα και 172 άτομα πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής, όπως επίσης και επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του στρατού.
Την ίδια στιγμή τα χωματουργικά μηχανήματα μέσα στη νύχτα προσπαθούσαν να διαμορφώσουν σημεία με ζώνες πυρασφάλειας, έτσι ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανότητα αναζωπύρωσης ή επέκτασης, αλλά και κάθε κίνδυνο για τα χωριά. Διαβάστε αναλυτικά https://www.naftemporiki.gr/story/1506998/oriothetimeni-i-purkagia-stin-euboia-epi-podos-isxures-dunameis-purosbesis 

Δεν υπάρχουν σχόλια: