Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια στη ΛΑΡΚΟ για την προσεχή Τρίτη τις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
   Χθες , συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου με θέμα το ατύχημα που έγινε στη ΧΟΥΤ και τον τραυματισμό των συναδέλφων μας.
 Ευτυχώς για μία ακόμα φορά ο Θεός ήταν μαζί μας και δεν μας εγκατέλειψε όπως έχουν εγκαταλείψει αυτοί που διευθύνουν το εργοστάσιο , τους εργαζόμενους , τις εγκαταστάσεις και την εταιρία ολόκληρη.
  Η απαξίωση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο της εταιρίας. Οι πειραματισμοί και τα σχέδια επί χάρτου που εφαρμόζονται στο εργοστάσιο δεν έχουν ούτε αρχή , αλλά ούτε και τέλος.
 Επισημαίνουμε και έχουμε επισημάνει άπειρες φορές και αυτό το αποδεικνύουμε με τις στάσεις εργασίας που έχουν πραγματοποιηθεί στο χώρο μας, να δείχνουμε τα προβλήματα και τους κινδύνους που εγκυμονούν στο εργοστάσιο. Αυτό φαίνεται κάθε μέρα από το χάσιμο της παραγωγής τις πολλαπλές ζημιές και τα συνεχή ατυχήματα .
 Η συρρίκνωση του τμήματος της μηχανολογικής συντήρησης και το σπάσιμο του κορμού της εταιρίας όπως απαξιώνεται η μηχανολογική  συντήρηση   με αυτό τον τρόπο που καταργεί ειδικότητες ,  μπερδεύει εργαζόμενους χωρίς να έχουν γνώση από αυτό που ασχολούνται χρόνια , εγκυμονεί κινδύνους για τους εργαζόμενους ,  τις εγκαταστάσεις και την ίδια λειτουργία της εταιρίας.
 Χτες με το περιστατικό που έγινε στο τμήμα της ΧΟΥΤ βιώσαμε από κοντά την πλήρη απαξίωση σε όλους τους τομείς και στους εμπλεκόμενους φορείς της εταιρίας.
 Ήδη η απαξίωση είχε ξεκινήσει από τα ιατρεία όπου το έχουμε επισημάνει αρκετές φορές , γιατί δεν νοείται να είναι ένας  μόνο νοσοκόμος , να μην αναπληρώνεται , και ευτυχώς που οι συνάδελφοι φύλακες με τον υπερβάλλοντα ζήλο που δείχνουν , ανταπεξέρχονται σε δύσκολα περιστατικά τα οποία βάζουν ακόμα και τη ζωή τους σε κίνδυνο . Όμως και τη φύλαξη του εργοστασίου προσπαθούν να την απαξιώσουν .
Τα προβλήματα που υπάρχουν και κυριαρχούν αυτή τη στιγμή:
 Γάλατα στους εργαζόμενους οφείλει η εταιρία ΕΝΤΕΚΑ (11)  κούτες!!!
 Τα ΜΑΠ δίνονται καθυστερημένα και κάτω από τις πιέσεις μας , πράγμα ανεπίτρεπτο !!!
 Δεν τηρείται ο Μεταλλευτικός Κανονισμός σε θέματα Ασφάλειας και Υγιεινής των εργαζομένων.
 Δεν επιτρέπεται εν έτη 2018 οι εργαζόμενοι να πραγματοποιούν τις φυσικές τους ανάγκες στην ύπαιθρο.
 Δεν νοείται μια εταιρία τέτοια , να μην έχει το απαιτούμενο προσωπικό και τα κατάλληλα μηχανήματα και Γερανογέφυρες ,  για να πραγματοποιεί σωστά τη λειτουργία της.
 Δεν νοείται να μην υπάρχει επανδρωμένο ιατρείο με τα κατάλληλα εργαλεία , το κατάλληλο προσωπικό για την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών που αντιμετωπίζουμε κατά καιρούς.
 Δεν νοείται μία εταιρία να καταστρατηγεί τεχνηέντως και με τρόπους που οι ίδιοι γνωρίζουν την ομάδα άμεσης επέμβασης περιστατικών μέσα στο εργοστάσιο και να σαλαμοποιεί και να συρρικνώνει τη μηχανολογική συντήρηση.
 Δεν νοείται μία εταιρία με τους επικεφαλής της να λέει στο προσωπικό είστε εσείς οι ίδιοι υπεύθυνοι για τον εαυτό σας. Δηλαδή τις δικές τους ευθύνες τις εναποθέτουν στους εργαζόμενους. Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν θα επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα από συνάδελφο σ ΄ αυτή την εταιρία.
 Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι. Δεν θα επιτρέψουμε να χυθεί άλλο αίμα από συνάδελφο σ ΄ αυτή την εταιρία. Αν νομίζουν πως με τις καρέκλες που κατέχουν , ότι δεν έχουν ευθύνες για αυτή την κατάσταση , ζούνε σε άλλη χώρα , σε άλλη εταιρία , ή έχουν το ακατοίκητο.
 Αν η Διοίκηση της εταιρίας δεν μας καλέσει να συζητήσει για την υγιεινή και την ασφάλεια των εργαζομένων και να βρεθούνε λύσεις , τότε θα προβούμε  σε ένδικα μέσα που έχουν σχέση με την πολιτεία , την κυβέρνηση και θα πάρουμε αποφάσεις να βάλουμε μπροστά τον νόμο (Εισαγγελέα) γιατί θέλουμε να πηγαίνουμε στο σπίτι μας σώοι και αβλαβείς.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΠΛΟ, γίνονται ξαφνικά σταματήματα στα παραγωγικά τμήματα Η/Κ -  Χαλυβουργία -  Π0 και  γενικά σε όλο το εργοστάσιο. Αυτό λέγεται καθημερινή απαξίωση χωρίς να γνωρίζουμε και τους λόγους για τους οποίους γίνεται.
 Υπάρχει δριμύ κατηγορώ . Υπάρχουν ευθύνες σ΄ αυτή την εταιρία. Κάποιοι , αυτοί που διευθύνουν και διοικούν να αναλάβουν τις ευθύνες τους . Δεν μπορεί να λειτουργεί η εταιρία με τους ρυθμούς και τον τρόπο αυτό.
 Για όλα τα παραπάνω ζητάμε ΑΜΕΣΑ συνάντηση και λύση όλων αυτών των προβλημάτων με τη Διοίκηση. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε με συνθήκες γαλέρας και μισθούς που δεν ανταποκρίνονται για την φύση της εργασίας.
Για τα θέματα της μηχανολογικής συντήρησης και την ασφάλεια των εργαζομένων θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους,  έως ότου  αποκατασταθούν , για  να εργαζόμαστε πλέον κάτω από κανόνες με ασφάλεια και υγιεινή.
ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ του Σωματείου μας προκήρυξε 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια για την ΤΡΙΤΗ 16-10-18 τις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας.
 Οι συνάδελφοι εκτός βάρδιας θα απεργήσουν τις τέσσερις τελευταίες ώρες του
8ώρου τους.

 Υ.Γ.:   1. Η ζωή όλων των εργαζομένων είναι αναντικατάστατη. Όχι άλλο αίμα από συναδέλφους στη ΛΑΡΚΟ.
2. Κύριοι της Τοπικής Διεύθυνσης έχετε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Διαλύσατε τη Μηχανολογική Συντήρηση και τρέχετε μετά από κάθε ζημιά και ατυχήματα να μαζέψετε τα αμάζευτα. Οι ευθύνες σας είναι πολύ μεγάλες.

                                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                        Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                           ΑΓΓ. ΓΚΙΩΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: