Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα - 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδα -  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
Επετειακό μήνυμα του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας και Δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2018

Στο Υπουργείο Εσωτερικών η Δήμαρχος Λεβαδέων

Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε), γυναίκες δημάρχους και δημοτικές σύμβουλους από διάφορα μέρη της χώρας, είχε την ευκαιρία να υποδεχθεί την Τετάρτη 24|10 στο ΥΠ.ΕΣ., η Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επαφών με σκοπό την ενημέρωση, οι οποίες διενεργούνται ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την Ισότητα των Φύλων στην Βουλή.

Η Υφυπουργός περιέγραψε τα κεφάλαια του νομοσχεδίου στις αιρετές, ενώ ειδικές αναφορές έκαναν η Γενική Γραμματέας Ισότητας Φύλων, κ. Φ. Κούβελα και η Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.), κ. Ει. Αγαθοπούλου. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρώτο κεφάλαιο του νομοσχεδίου, στο οποίο προβλέπεται η θεσμοθέτηση της συνεργασίας μεταξύ: α) των αρμόδιων οργανισμών της Πολιτείας (ΓΓΙΦ, ΚΕΘΙ κ.α.) για ζητήματα Ισότητας Φύλων και πολιτικών ενάντια στο φαινόμενο της έμφυλης βίας και β) των αντίστοιχων φορέων της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την σύσταση δημοτικών επιτροπών ισότητας φύλων, καθώς και αντίστοιχων στις Περιφέρειες, αλλά και γραφείων ισότητας σε επίπεδο ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ. Η Υφυπουργός ζήτησε από τις αιρετές να αποστείλουν τυχόν τελευταίες τους παρατηρήσεις και συμπληρώσεις επί του σχεδίου νόμου, ενώ τόνισε, ότι μετά την ψήφιση του, θα συνεργαστεί στενά με την επιτροπή της ΚΕΔΕ και κάθε Δήμο στην Ελλάδα, ώστε οι προβλέψεις του προς ψήφιση νόμου να εμπεδωθούν και να γίνουν πράξη σε κάθε μέρος της χώρας.

Από την πλευρά τους οι αιρετές που παρευρέθηκαν, κατέθεσαν τις απόψεις τους, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επί των θεμάτων της ισότητας στους Δήμους και την ΚΕΔΕ, αλλά διατύπωσαν πρωτότυπες, πρακτικές προτάσεις για τρόπους με τους οποίους θα διαμορφωθεί η νέα συνείδηση για την καλύτερη δυνατή εφαρμογή του νόμου μετά την ψήφιση του. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων τους ήταν ότι το νομοσχέδιο πρέπει να γίνει νόμος το συντομότερο δυνατόν, ώστε να συμπεριληφθεί στα κίνητρα για να συμμετέχουν γυναίκες στις προσεχείς δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Στην συνάντηση συμμετείχαν με κατάθεση προτάσεων οι κυρίες: Μ. Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αττικής, Ελ. Ευσταθίου-Σπανού, Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Ευβοίας, Μ. Ζάγκα, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παλαιού Φαλήρου, Αικ. Ιγνατιάδου, Δήμαρχος Σκύδρας (Πέλλας), Ευ. Καλλινίκου, Δήμαρχος Γαύδου (Χανίων), Μ. Καμμά-Αλιφέρη, Δήμαρχος Τήλου (Δωδεκανήσων), Στ. Καφατσάκη, Δήμαρχος Ζωγράφου Αττικής, Στ. Μπότση- Μπραΐμη, Δήμαρχος Σουλίου (Θεσπρωτίας), Iσ. Νάνου- Παπαθανασίου, Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γ. Πούλου, Δήμαρχος  Λεβαδέων (Βοιωτίας), Μ. Στρατηγάκη, Αντιδήμαρχος Αθηναίων και η Β. Αθανασοπούλου, στέλεχος υποστήριξης της Επιτροπής Ισότητας Κ.Ε.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: