Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Επιμενίδειος Οίστρος- Ποίηση της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη - Κάλεσμα σε βιβλιοπαρουσίαση

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, οι Εκδόσεις Πηγή και η  συγγραφέας Ευαγγελία Τυμπλαλέξη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Επιμενίδειος Οίστρος», στην Αίθουσα "Θολωτό Κρύας" Λιβαδειά, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στις 19:30.  

Το έργο παρουσιάζεται με τη μορφή θεατρικού δρώμενου, στο οποίο συμμετέχουν οι: κ. Ειρήνη       Γουργιώτη, ο κ. Δημήτρης Λεβέντης, ο κ. Γιώργος Αγραφιώτης. Οι απαγγελίες πλαισιώνονται με την πιανιστική παρέμβαση της κ. Όλγας Ευθυμίου. Η παρουσίαση διανθίζεται με την εισήγηση-προσέγγιση της κ. Κατερίνας Δημόκα (Φιλόλογος-Συγγραφέας). Η συγγραφέας του βιβλίου θα αναφερθεί στο έργο.

Η συγγραφέας

Η Ευαγγελία Τυμπλαλέξη γεννήθηκε στο Μόναχο της Γερμανίας. Διδάσκει τη γαλλική γλώσσα επί 25 συναπτά έτη. Το 2014 ξεκίνησε σπουδές στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, τις οποίες διέκοψε συνειδητά. Το 2014 διακρίνεται με τον τρίτο έπαινο απ’ την Εταιρεία Λογοτεχνών Πάφου για το αλληγορικό διήγημα «Στα ρηχά της κλεψύδρας», το οποίο άπτεται της θεματικής του χρόνου και το πώς αυτός επηρεάζει την ανθρώπινη οντότητα. Την ίδια χρονιά αποσπά το τρίτο βραβείο απ’ το περιοδικό «Κελαινώ» για το ποίημα «Φουσκοθαλασσιά», το οποίο πραγματεύεται αλληγορικά τη θεματική της ζωής, η οποία παρομοιάζεται με τη θάλασσα. Το 2015 εκδίδεται το ποιητικό της έπος «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» απ’ τις εκδόσεις Αγγελάκη, το οποίο συγγράφεται με μαθήτριά της και αφορά στο διαχρονικό χάσμα των γενεών. Το 2017 οι εκδόσεις Ωρίωνας εκδίδουν την ποιητική της σύνθεση «Στις ακρώρειες της Μοναξιάς», η οποία αφορά στον εκφυλισμό των σχέσεων ανάμεσα στα δύο φύλλα, τα οποία ασφυκτιούν προσπαθώντας να επιτηδευτούν-αποδείξουν τον ρόλο τους ενστερνιζόμενα τις δοτές συμπεριφορές υπό το θεμελιακό πλαίσιο της πατριαρχίας. Ταυτόχρονα, πολλά κείμενά της έχουν δημοσιευτεί στα διαδικτυακά περιοδικά Λόγιος Ερμής, Σφήκα, Αιολικά Γράμματα και Fractalart.

Δεν υπάρχουν σχόλια: