Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Παρέλαση προπαγάνδας


Του Παναγιώτη Περγαντά*


Στις 23 Αυγούστου 1939 στη Μόσχα ο Υπουργός Εξωτερικών της ναζιστικής Γερμανίας Γ. Φ. Ρίμπεντροπ  και ο Υπουργός Εξωτερικών της Σοβιετικής Ενώσεως, Β. Μ.Μόλοτοφυπέγραψαν το Γερμανό - Σοβιετικό σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό και ως σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, το οποίο επικυρώθηκε την 31 Αυγούστου του ίδιου έτους, παραμονή της Γερμανικής εισβολής στην Πολωνία που αποτέλεσε και την επίσημη έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Β’Π.Π.). Στην έναρξη συνεπώς του Β’ Π.Π., η ναζιστική Γερμανία και η Σταλινική ΕΣΣΔ ήταν σύμμαχοι και παρέμειναν σύμμαχοι,μέχρι την παραβίαση αυτής της συμφωνίας από τον Χίτλερ στις 22 Ιουνίου του 1941. Στα σχεδόν δύο χρόνια ισχύος του συμφώνου αυτού, η Σταλινική ΕΣΣΔ εισέβαλε και προσάρτησε παρανόμως,σε συμφωνία με τις δυνάμεις του άξονα την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και μέρος της Πολωνίας και της Ρουμανίας.
Η εισαγωγή αυτή είναι απαραίτητη για να γίνει σαφές πως καθόλη τη διάρκεια του Ελληνό-Ιταλικού Πολέμου του 1940-1941, καθώς και κατά τη διάρκεια του Ελληνό-Γερμανικού Πολέμου και μέχρι την πλήρη επικράτηση των δυνάμεων του άξονα στον Ελλαδικό χώρομετά το τέλος της μάχης της Κρήτης την 1 Ιουνίου 1941, η σταλινική ΕΣΣΔ και οι ελεγχόμενες από αυτήν «ομάδες», πολεμούσαν άμεσα ή έμμεσα στο πλευρό των δυνάμεων του μαύρου και κόκκινου ολοκληρωτισμού.Η αδιαμφισβήτητη ιστορική αλήθεια είναι πως ο Ελληνικός Στρατός είναι αυτός που πολέμησε και αντιστάθηκε με τη βοήθεια των συμμάχων (κυρίως των Άγγλων) για πάνω από επτά μήνες, στις δύο εισβολές των δυνάμεων του άξονα με στόχο την Ελευθερία και την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας.
Παρόλα αυτά, η αριστερή προπαγάνδα προσπαθεί εντέχνως εδώ και δεκαετίες να κάνει πράξη τη ρήση του Λένιν πως ένα επαναλαμβανόμενο ψέμα γίνεται αλήθεια και να ακυρώσει το έπος του 1940 για να καλύψει τα τραγικά ιστορικά της λάθη, εξαιτίας της εξάρτησης της από την τότε σταλινική ΕΣΣΔ. Όλες οι προσπάθειες της όμως πέφτουν στο κενόδιότι η ιστορία είναι αμείλικτη μιας καιαναφέρεται σε γεγονότα. Γεγονός είναι πως, δέκα μέρες μετά την παραβίαση του συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότωφ (22 Ιουνίου 1941)  στις 1-3 Ιουλίου του 1941, η 6η ολομέλεια του ΚΚΕ αποφάσισε για πρώτη φορά «...να οργανώσει τις δυνάμεις της λαϊκής εξέγερσης για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της Ελλάδας». Γεγονός επίσης είναι πως η ίδρυση του ΕΑΜ έγινε αργότερα στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 με πρωτοβουλία του ΚΚΕ αφού πλέον η σταλινική ΕΣΣΔ μάχονταν εναντίον του παλιού της συμμάχου, της Γερμανίας.Γεγονός τέλος είναι πως το ΕΑΜ δεν έχει καμία σχέση με το έπος του 40.
Η ιστορική αναδρομή αυτή έγινε με αφορμή την προχθεσινή μαθητική παρέλαση στη Λιβαδειά κατά τη διάρκεια της οποίας η εκφωνήτρια προφανώς θιασώτρια της αριστερής προπαγάνδας,προέβη σε σωρεία ψευδών ιστορικών αναφορών προσπαθώντας εντέχνως να ακυρώσει την πάνδημη και ομόψυχη αντίδραση του Ελληνικού Έθνουςπου οδήγησε τον Ελληνικό Στρατό να γράψει την ένδοξη ιστορία του Αλβανικού Έπους του 1940-1941. Η εκφωνήτρια την οποία δεν γνωρίζω,αντί να μας θυμίσει τις ηρωικές μάχες του Ελληνικού Στρατού στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας που απελευθέρωσαν για δεύτερη φορά την Βόρεια Ήπειρο, εντέχνως προσπάθησε να ταυτίσει τον πάνδημο Εθνικό αγώνα του 1940 με το ΕΑΜ. Στην προσπάθεια της αυτή μάλιστα, δεν κράτησε ούτε τους τύπους λέγοντας μας πως, όλα αυτά έγιναν 77 χρόνια πριν και όχι 78 όπως θα περίμενε κανείς, μιας και βρισκόμαστε στο 2018. Πολλοί παραξενευτήκαν και σχολίασαν πως η ομιλία ήταν από το 2017 χωρίς να αντιληφθούν το άθλιο και ανιστόρητο «υπόγειο» μήνυμα της πλήρους διαγραφής του έπους του 1940, που «εντέχνως» προσπάθησε να περάσει η εκφωνήτρια.
 Δεν γνωρίζω αν τα λεγόμενα της, της είχαν υπαγορευτεί και αν ναι, από ποιόν. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια ματαίωναν παρελάσεις και που αρνούνταν να αποχωρήσουν αν οι επίσημοι δεν απομακρύνονταν, φτάνοντας στο σημείο να αποκαλούν ακόμα και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προδότη (Θεσσαλονίκη 2011), με ψέματα κατέλαβαν την εξουσία και πλέον στέκονται οι ίδιοι καμαρωτοί στις εξέδρες των επισήμων, προσπαθώντας να μας επιβάλλουν εντέχνως την ιδεοληψία τους ως πραγματικότητα μέσω τέτοιων ανιστόρητων απόψεων. 
Δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει ο πολιτικός χώρος που ανήκει η εκφωνήτρια. Γνωρίζω όμως πως όλοι αυτοί που υποστήριζαν πως δεν υπάρχουν σύνορα, συνειδητά προσπαθούν να ακυρώσουν το έπος του 40 και τις ιστορικά αποδεδειγμένα ορθές αποφάσεις της τότε κυβέρνησης υπό τον Ι. Μεταξά που όχι μόνο εξασφάλισαν την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας αλλά επέτρεψαν και την επέκταση της, με την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.
Δεν γνωρίζω αν ενοχλήθηκε κάποιος από τους προϊσταμένους της ή αν της έχουν γίνει συστάσεις, που θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου, μιας και σε μία Εθνική επέτειο δεν επιτρέπετε η κομματική προπαγάνδα. Γνωρίζω όμως πως ενοχλήθηκε η συντριπτική πλειοψηφία όσων βρεθήκαμε στη μαθητική παρέλαση για να καμαρώσουμε τα παιδιά μας, να τιμήσουμε τους παππούδες μας που πολέμησαν στον πόλεμο του 40-41 και να γιορτάσουμε όλα όσα πέτυχαν τότε οι Έλληνες ενωμένοι. Όπως γνωρίζω επίσης πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων δεν παρασύρεται πλέον από διχαστικά διλήμματα του τύπου ή εμείς ή αυτοί, ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν.
Οι εποχές που κάποιοι μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το θυμό και την απέχθεια των πολιτών εξαιτίας μιας διεφθαρμένης μερίδας των παλαιών πολιτικών, ανήκει οριστικά στο παρελθόν, διότι οι σημερινοί κυβερνώντες που κατέλαβαν την εξουσία με ψέματα, αποδείχθηκαν πολύ χειρότεροι των προηγουμένων. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από την αλαζονεία τους, την έπαρση της συμπεριφοράς τους, το διαζύγιο που έχουν πάρει με την πραγματικότητα και την απέχθεια τους για κάθε τι Δημοκρατικό. Περισσότερο όμως από όλα,αυτό που κάνει χειρότερη αυτήν την κυβέρνηση και που ενοχλεί περισσότερο την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, είναι η αδιαφορία τους,για όλα αυτά που αποτελούν την ιδιοσυστασία του Έθνους.Η αδιαφορία τους για όλα αυτά που μας κράτησαν αιώνες ενωμένους,είναι που θα οδηγήσει  την ιδεοληπτική αριστερά να επανέλθει και πάλι σε μονοψήφια ποσοστά στις επόμενες εκλογές.

*Ο Παναγιώτης Περγαντάς είναι Βιολόγος – Επιχειρηματίας, μέλος του Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της  ΝΔ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: