Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Στον Αρχιεπίσκοπο τα μέλη της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς – Πρόταση από τη Δήμαρχο Λεβαδεών για «αγκάλιασμα» του Δελφικού Πανεπιστημίου από πνευματικούς ανθρώπους


Συνεχίζει η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας να αγωνίζεται δυναμικά για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας στην Περιφέρειά μας με την ονομασία «Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας» και σύμφωνα με την πρόταση της ομάδας Πανούση.
 
Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λαμία, το ΔΣ συζήτησε εκ νέου τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από τις προθέσεις – προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το μέλλον των τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) καθώς και την προοπτική συνάντησης  τόσο με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γαβρόγλου. 
Παράλληλα ανακοινώθηκε η συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας ανταποκρίθηκε στην πρότασή τους για συνάντηση – ενημέρωση και ήδη αποφασίστηκε η συνάντηση αυτή να γίνει την προσεχή Τετάρτη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 
Μεταξύ των άλλων στη σημερινή συνεδρίαση, η Δήμαρχος Λεβαδεών κα Γιώτα Πούλου πρότεινε την πρόταση Πανούση να την επικοινωνήσει η ΠΕΔ με ακόμη πιο δυναμικό τρόπο και γύρω τους να ζητηθεί να συνασπιστούν πνευματικοί άνθρωπο της Στερεάς Ελλάδας, που χαιρετίζουν την προοπτική επανίδρυσης του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Το ΔΣ αναμένει απάντηση για συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου αλλά πρωτίστως με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: