Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Εξιχνιάστηκαν 17 κλοπές οχημάτων που έγιναν πριν έξι χρόνια στη Λιβαδειά

Ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα, εξιχνιάστηκαν, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς,  συνολικά δεκαεπτά  κλοπές και μία  απόπειρα κλοπής οχημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας, αλλά και στο Κερατσίνι Αττικής.
Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 26χρονου ημεδαπού, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Ο κατηγορούμενος, είναι ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 29-03-2012 έως και 11-04-2013, ο 26χρονος, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται στη διάπραξη:
  • (11) κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές της Λιβαδειάς,
  • (1) κλοπής και (1) απόπειρας κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές της Αγίας Τριάδας Βοιωτίας.
  • (4) κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων, από περιοχές του Ορχομενού, Βαγίων, Αγίου Βλασίου και Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας, αντίστοιχα, καθώς και
  • (1) κλοπής Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, από το Κερατσίνι Αττικής.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), εντόπιζαν αρχικά οχήματα (συγκεκριμένων μαρκών) παλαιάς κυρίως τεχνολογίας, τα οποία δεν διέθεταν αντικλεπτικό μηχανισμό και ακολούθως προέβαιναν στη θραύση του υαλοπίνακα θύρας του οχήματος, εκκινώντας αυτό με αποκοπή και επανένωση των καλωδίων της μίζας του.
Η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθούν τα στοιχεία ταυτότητας των συνεργών του 26χρονου, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.
Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: