Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στις περιοχές υψηλού κινδύνου, λόγω κουνουπιών, Ορχομενός και Θήβα

kounΣτις περιοχές υψηλού κινδύνου, από την “ενοχλητική δράση” των κουνουπιών, συμπεριλαμβάνονται ο Ορχομενός και η Θήβα.
Η ζέστη που ήρθε νωρίτερα και οι ψεκασμοί που καθυστέρησαν να …έρθουν, λόγω έλλειψης κονδυλίων, “βοήθησαν” τα κουνούπια να ξεκινήσουν ανενόχλητα τις επιδρομές τους.
Όπως γράφει το Έθνος, οι διαδικασίες για τις κουνουποκτονίες  άρχισαν με σημαντικές καθυστερήσεις, ενώ οι υπηρεσίες των περιφερειών και των δήμων ξεκίνησαν την τελευταία στιγμή αγώνα δρόμου, για να προλάβουν να αντιμετωπίσουν τη μαζική επιδρομή των κουνουπιών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι ψεκασμοί έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να είχαν ολοκληρωθεί στο τέλος Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες. Ωστόσο, η διαδικασία των κουνουποκτονιών ξεκινά μόλις τώρα κι ενώ τα ενοχλητικά έντομα έκαναν, λόγω ζέστης , νωρίτερα την εμφάνισή τους.
Κατά την εφημερίδα, ο βασικός λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός ότι οι δήμοι δεν είχαν κονδύλια και οι περιφέρειες δεν πρόλαβαν -λόγω γραφειοκρατίας- να ολοκληρώσουν τους σχετικούς διαγωνισμούς ώστε να αναδειχθεί ο μειοδότης που θα αναλάβει εγκαίρως το έργο των μυοκτονιών – ψεκασμών.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με καθυστέρηση ξεκίνησε τους ψεκασμούς, μόλις την περασμένη Παρασκευή, συνεργεία επισκέφθηκαν τη Βοιωτία.
Ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μουλκιώτης, μιλώντας στο ΣΕΙΡΙΟ, κάλεσε όσους εντοπίζουν εστίες κουνουπιών να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ακολουθούν οι απαραίτητοι ψεκασμοί.  
Υπενθυμίζεται ότι το παρελθόν είχαν εντοπιστεί κρούσματα ελονοσίας στη Βοιωτία. Πηγή http://www.siriosfm.gr/?p=41600

Δεν υπάρχουν σχόλια: