Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Με τετράμηνη αργία τιμωρήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων!

Γράφτηκε από την Μαρία Τσατζαλή

Με 4μηνη αργία από τα καθήκοντά του τιμωρήθηκε ο Δήμαρχος Αγράφων, Δημήτρης Τάτσης, μετά από απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς.

Η κ.Πόπη Γερακούδη ωστόσο υπέγραψε το σχετικό έγγραφο μετά από εισήγηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο έφτασε καταγγελία για εικονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες η καταγγελία έγινε από 3 συμβούλους δύο της παράταξης του κ.Τάτση και ενός της αντιπολίτευσης. Ο δήμαρχος έχει το δικαίωμα να ασκήσει προσφυγή κατά της απόφασης στο Συμβούλιο Επικρατείας μέσα σε διάστημα 30 ημερών και μέχρι τότε ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του. Μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο κ.Τάτσης έκανε λόγο για άδικη απόφαση και τόνισε πως θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα.
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Δ. Τάτσης το μεσημέρι της Τετάρτης αναφέρει τα εξής :
Δεν μας εκπλήσσει η απόφαση της κας Γερακούδη καθώς πρόκειται για προαναγγελθείσα απόφαση. Μια απόφαση που επιβάλλουν οι κάθε λογής πολιτικάντηδες μανδαρίνοι της, έχοντας στις πλάτες τους την πολιτική απομόνωση του λαού των Αγράφων.
Πρόκειται για υπαγορευμένες αποφάσεις από γνωστά κέντρα, χωρίς νόημα και πρακτική αξία που σε καμία περίπτωση δεν επιδρούν ούτε στην πορεία της δημοτική αρχής ούτε στην επόμενη μέρα του τόπου.
Πρόκειται για μια απόφαση που δεν έχει έδρα το δίκαιο και την νομιμότητα αλλά υποτάσσεται στην αυθαιρεσία και την πολιτική σκοπιμότητα.
Δεν μπορεί με τίποτα η κα Γερακούδη να τιμωρήσει τον λαό των Αγράφων για τις επιλογές του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Δεν μπορεί να τους τιμωρήσει γιατί με εκλέγουν Δήμαρχο. Δυστυχώς για την κα Γερακούδη οι Δήμαρχοι δεν διορίζονται από την ίδια και τους μανδαρίνους της, αλλά εκλέγονται από τον λαό.
Όλα αυτά βέβαια θα τα κρίνει η δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγω και στην οποία θα αποκαλυφθούν οι αυθαιρεσίες.
Μέχρι τότε όμως καλούμε την κα Γερακούδη να σεβαστεί την αυτοτέλεια και την πολιτική αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να σταματήσει τις ωμές παρεμβάσεις της.
Σε καμία περίπτωση τα καμώματα και οι απόπειρες για πολιτικά παιχνίδια αν όχι ρουσφέτια από την κα Γερακούδη δεν θα μας στερήσουν το δικαίωμα να είμαστε ωφέλιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο μας και για του κατοίκους που μας έχουν εκλέξει να τον υπηρετήσουμε.
Εμείς μένουμε όρθιοι και αγωνιζόμαστε για το τόπο και του κατοίκους μας. Τα καμώματά τους δεν έχουν καμία πρακτική αξία.
Πολύ σύντομα η κα Γερακούδη και οι υποβολείς της θα πάρουν τις απαντήσεις που τους αρμόζουν.

Ο Δήμαρχος  -  
Δημήτριος Τάτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: