Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Συνέχιση χρηματοδότησης Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ

Μετά από συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση αποφασίστηκε η συνέχιση της χρηματοδότησης της εξαιρετικά επιτυχημένης δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» που υλοποιείται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2007-2013 μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» και δικαιούχο την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) για του Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και για το επόμενο σχολικό έτος 2013-2014 με το ποσό των 150.000.000.
Με την εξασφάλιση του ποσού, το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει άμεσα τις διαδικασίες και τα κριτήρια ώστε οι δομές που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα να είναι έτοιμες στην έναρξη του σχολικού έτους να υποδεχθούν τα παιδιά.
Με τη δράση αυτή επιχορηγούνται πάνω από 60.000 άνεργες ή εργαζόμενες μητέρες ώστε να μπορούν να βάλουν τα παιδιά τους σε δημοτικούς ή ιδιωτικούς σταθμούς προκειμένου να αναζητήσουν εργασία ή να μπορούν να εργάζονται.
Μετά τη σημαντική εξέλιξη στο χώρο της κοινωνικής πολιτικής των ΟΤΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε:
«Βιάστηκαν κάποιοι να προδικάσουν την κατάλυση των κοινωνικών δικτύων και την αδυναμία τους φέτος, που η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά, να ανταποκριθούν στις ανάγκες της εποχής. Η χθεσινή Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη.
Διασφαλίστηκαν 150 εκατ. ευρώ για να λειτουργήσουν και φέτος οι δομές των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για χιλιάδες παιδιά ανέργων ή εργαζόμενων γυναικών με κοινωνικά κριτήρια.
Για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση Σαμαρά, σε συνεργασία με τα κοινωνικά δίκτυα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιδεικνύει ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κοινωνική ευαισθησία για τα τμήματα της κοινωνίας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση.
Για ακόμη μια φορά η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρωταγωνιστεί με τις κοινωνικές της πολιτικές στον Πόλεμο κατά της Ανέχειας, της Ανεργίας και της Φτώχειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: