Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων μας προσκαλεί στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: ΜΕΔΕΩΝ – ΜΥΚΗΝΑΪΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣΘ΄ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων
Θήβα, 27.5.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: ΜΕΔΕΩΝ – ΜΥΚΗΝΑΪΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ, ξεκινάει την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 και ώρα 09:00 π.μ.στην Αρχαιολογική Συλλογή Διστόμου.
Σκοπός του προγράμματος, είναι η εξοικείωση των παιδιών με την μυκηναϊκή τέχνη και ιδιαίτερα με τις μυκηναϊκές σφραγίδες. Ο Αρχαιολογικός Χώρος του Φωκικού Μεδεώνα, είναι γνωστός κυρίως για την ακρόπολη των ιστορικών χρόνων. Ωστόσο, ο λόφος των Αγίων Θεοδώρων, η σημερινή ονομασία της περιοχής, που κάποτε ευημερούσε η αρχαία πόλη του Μεδεώνα, είχε κατοικηθεί από τους πρώιμους προϊστορικούς χρόνους. Τα σπουδαία ευρήματα του Μεδεώνα, αποτελούν μόνιμα εκθέματα της Αρχαιολογικής Συλλογής Διστόμου.
Με οδηγό τις μοναδικές μυκηναϊκές σφραγίδες που έχουν βρεθεί σε αυτή την αρχαία πόλη του Κορινθιακού κόλπου, οι μικροί μας φίλοι θα ταξιδέψουν μαζί μας σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ακολουθεί δημιουργικό παιχνίδι, όπου θα κατασκευάσουν και θα δημιουργήσουν τις δικές τους σφραγίδες εμπνευσμένες από τις αρχαίες παραστάσεις.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (τάξεων Γ΄, Δ’ , Ε’ και ΣΤ΄). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί δύο ώρες (120 λεπτά) και δε γίνεται διακοπή για διάλειμμα.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκινάει πιλοτικά με το Δημοτικό Σχολείο του Διστόμου. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται μετά από συνεννόηση με την Θ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Τηλέφωνα: 22620 23559 & 89359

Δεν υπάρχουν σχόλια: