Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ο Σαμαράς υποδέχεται των Πατριάρχη Ρωσίας τη Δευτέρα

Αφίσες γέμισε η Αθήνα για την επίσκεψη του Κύριλλου στην Ελλάδα

Επίσκεψη στην Ελλάδα, πραγματοποιεί από την 1η έως τις 7 Ιουνίου, ο πατριάρχης Μόσχας και Πάσης Ρωσίας, Κύριλλος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιερά Σύνοδος, ο Πατριάρχης αναμένεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο μετά τις 18:00 του Σαββάτου και θα τον υποδεχθούν ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος, ο πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Φιλίππων κ. Προκόπιος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ελλάδα.
Ο πατριάρχης Κύριλλος θα παραμείνει στην Αθήνα έως το απόγευμα της Δευτέρας, οπότε θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Άγιο Όρος. Νωρίτερα τη Δευτέρα, θα έχει συναντήσεις στις 12:30 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ.Παπούλια και στις 13:00 με τον πρωθυπουργό, Αντ.Σαμαρά.
Στο πρόγραμμα του κ. Κυρίλλου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, συνάντηση με τον κ. Ιερώνυμο και με τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων, και επισκέψεις σε ναούς και στη ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή». Σε πανηγυρική συνεδρία της Ιεράς Συνόδου, το πρωί της Δευτέρας στη Μονή Πετράκη, ο πατριάρχης Κύριλλος θα παρασημοφορηθεί.
Στο μεταξύ ενόψει της επίσκεψης Κύριλλου η Αθήνα έχει γεμίσει με αφίσες και πανό, που προαναγγέλουν την άφιξη του ορθόδοξου ηγέτη. Πηγή 
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/596646/O-Samaras-ypodechetai-ton-Patriarchi-Rosias-ti-Deftera-FOTO.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: