Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το 63% των Ελλήνων θέλει να δημιουργηθεί ισχυρό κόμμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Πέρασε στα «ψιλά» αλλά αποτελεί σημαντικό εύρημα της δημοσκόπησης της GPO που δημοσιοποιήθηκε πρόσφατα από την εκπομπή Ανατροπή του Mega. Σύμφωνα με το εύρημα η ισχυρή πλειοψηφία των συμπολιτών μας εκτιμά ότι υπάρχει πολιτικό κενό που πρέπει να αναπληρωθεί ανάμεσα στις δύο ισχυρές πολιτικές δυνάμεις.
Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης, ο οποίος παρουσίασε την έρευνα στην τηλεοπτική εκπομπή του γράφει σήμερα στα Νέα:
«Ανήκω κι εγώ στο 63% των Ελλήνων που επιθυμούν να υπάρξει μια ισχυρή πολιτική δύναμη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Αποκαλεί αυτό το εν δυνάμει κόμμα «Δημοκρατία του Κέντρου», δηλαδή συστήματα μετριοπάθειας, μεταρρυθμίσεων, συναινέσεων και συνθέσεων τα οποία προϋποθέτουν, όπως αναφέρει, μια πολιτική διαχείρισης στην οποία η λογική προέχει της ιδεολογίας και την οποία ούτε η «Λαϊκή Δεξιά» ούτε η «ριζοσπαστική αριστερά» μπορούν να υπηρετήσουν από μόνες τους.
Ο δημοσιογράφος προσθέτει ότι η πολιτική αυτή δύναμη δεν υπάρχει σήμερα και, χωρίς να κατονομάζει κάποιον, αφήνει υπαινιγμούς κατά των «παπανδεϊκών» στελεχών:
«Εκ των πραγμάτων λοιπόν κάνουν τεράστια ζημιά όσοι καραγκιόζηδες προτάσσουν προσωπικούς λόγους, προσωπικές στρατηγικές, προσωπικές σκοπιμότητες ή προσωπικές εμπάθειες για να απαξιώσουν ό,τι έχει μείνει όρθιο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμη περισσότερο όταν οι ίδιοι με την πολιτεία τους, την ανεπάρκειά τους, την αθλιότητά τους ή την «κηπουρική» τους έφεραν τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ πρόσωπο με πρόσωπο».


Πηγή: Το 63% των Ελλήνων θέλει να δημιουργηθεί ισχυρό κόμμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/107965#ixzz2Ul0KC0Jd

Δεν υπάρχουν σχόλια: