Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Με αφιέρωμα στον αγαπημένο Καραγκιόζη έκλεισε με επιτυχία τη χρονιά του το Λύκειο Ελληνίδων Θήβας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην εκδήλωση του Λυκείου των Ελληνίδων Θήβας για το κλείσιμο μίας ακόμα επιτυχημένης Λυκειακής χρονιά που πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας την Κυριακή 26 Μαΐου, με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, του ΔΟΘ και της ΔΗΚΕΘ, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον  αγαπημένο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη, που έχει διασκεδάσει γενιές και γενιές και συνεχίζει να προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματά του, τον οποίο παρουσίασε ο καραγκιοζοπαίχτης Γιώργος Ηπειρώτης και οι συνεργάτες του, με τη συμμετοχή των παιδικών χορευτικών ομάδων του Λυκείου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Νικολάου Βουνάτσου και των μουσικών του τμήματος εκμάθησης κρουστών του δασκάλου παραδοσιακών οργάνων κ. Άγγελου Κυριακού.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Το Λύκειο των Ελληνίδων, που καταλαμβάνει στις καρδιές μας ξεχωριστή θέση με έντονη παρουσία στα πνευματικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης για πάνω από 50 χρόνια, για ακόμα μια φορά διοργανώνει μια εκδήλωση με διδακτικό χαρακτήρα, καθώς το ελληνικό θέατρο Σκιών-Καραγκιόζης, αποτελεί πολιτισμικό αγαθό και σημαντικό κομμάτι της παράδοσης μας και έχει παιδαγωγική αξία.
Ο Καραγκιόζης παραμένει πάντα επίκαιρος. Είναι γνήσιος εκπρόσωπος του νεοέλληνα και κατορθώνει να εκφράσει ακόμα και στη σύγχρονη εποχή  την πραγματικότητα , τα πάθη, τις αγωνίες και τις ελπίδες του λαού.
Θερμά συγχαρητήρια  στην Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων κα. Μιμίκα Αγάτσα, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα παιδιά των χορευτικών ομάδων και τους μουσικούς και σε όλους τους συντελεστές της αποψινής βραδιάς».


Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης οι Πρόεδροι της ΔΗΚΕΘ κ. Σωτήρης Δρένιος και της ΔΕΥΑΘ κ. Αλέκος Στάικος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: