Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Με επιτυχία η παρουσίαση στη Θήβα του βιβλίου «Μαγειρικές εντός» του Ηλία Μαμαλάκη και του ΚΕΘΕΑ εν Δράσει με την υποστήριξη της ΧΕΝ Θήβας και του Δήμου

Στην εκδήλωση παρουσίασης του συλλογικού βιβλίου μαγειρικής που επιμελήθηκε ο Ηλίας Μαμαλάκης με τίτλο «Μαγειρικές Εντός», που συνδριοργάνωσαν η ΧΕΝ Θήβας και το  ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ με την υποστήριξη του Δήμου Θηβαίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου.

Ο κ. Δήμαρχος στον χαιρετισμό που απηύθυνε καλωσόρισε στη πόλη της Θήβας τον γαστρονόμο, γευσηγνώστη, μάγειρα, παρουσιαστή και συγγραφέα κ. Ηλία Μαμαλάκη και τον συνεχάρη για την εθελοντική του συμμετοχή στις δράσεις του ΚΕΘΕΑ. 

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο έργο του ΚΕΘΕΑ, που πραγματοποιεί προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης κρατουμένων, με στόχο όχι μόνο την ενημέρωση γύρω από την εξάρτηση και τη θεραπευτική της αντιμετώπιση αλλά και την κοινωνική επανένταξη των ανθρώπων αυτών, και έχει  δημιουργήσει συμβουλευτική, θεραπευτική δράση και υποστήριξη και στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα Θηβών.  


Συνεχάρη επίσης την ΧΕΝ Θήβας που όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί πολύπλευρο κοινωνικό έργο στα πλαίσια του οποίου στηρίζει και τις κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές του Ελεώνα και συνεργάζεται με το ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Στο εν λόγω βιβλίο περίπου 100 άνδρες και γυναίκες φυλακισμένοι, μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης του ΚΕΘΕΑ, με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη, που εργάζεται ως εθελοντής μάγειρας στο πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ εδώ και τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης», όπως αναφέρει ο κ. Μαμαλάκης στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.

Η έκδοση του βιβλίου έγινε στο ΚΕΘΕΑ ΣΧΗΜΑ+ΧΡΩΜΑ, το τυπογραφείο του ΚΕΘΕΑ, και τα έσοδα από την πώλησή της θα διατεθούν για τις ανάγκες των μελών του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, που, κερδίζοντας τη μάχη με τα ναρκωτικά και τον εγκλεισμό, παλεύουν για μια θέση στην κοινωνία σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία.Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του βιβλίου και των δράσεων του ΚΕΘΕΑ, ο κ. Δήμαρχος Θηβαίων δώρισε στον κ. Μαμαλάκη και στον υπεύθυνο του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ, εις ανάμνηση της επισκέψεώς τους στη Θήβα, το βιβλίο του Γιώργου Τσεβά « Η Ιστορία της Θήβας και της Βοιωτίας».

Τη βραδιά έκλεισε με έντεχνα αγαπημένα τραγούδια η κα. Νόνα Βουδούρη.Δεν υπάρχουν σχόλια: