Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

H O.N.NE.Δ. για την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου στο Δήμο Θηβαίων


Με ιδιαίτερη χαρά ενημερωθήκαμε για την πρωτοβουλία του Δήμου Θηβαίων, να προχωρήσει στην ίδρυση Κοινωνικού Παντοπωλείου στην πόλη μας. Πρόκειται για μια κίνηση με ιδιαίτερη αξία σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά ο τόπος, καθώς χιλιάδες Έλληνες -ανάμεσά τους εκατοντάδες συμπολίτες μας- έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια της οικονομικής εξαθλίωσης. Η κοινωνική προσφορά και ο εθελοντισμός αποτελούν λοιπόν την ελάχιστη «υποχρέωση» όλων μας προς τους οικονομικά ασθενέστερους και πρωτοβουλίες όπως αυτές πρέπει να στηριχθούν από ολόκληρο το κοινωνικό σύνολο.

Η ΟΝΝΕΔ, τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, έχοντας υψηλό αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης έχει πραγματοποιήσει τον τελευταίο χρόνο παρόμοιες πρωτοβουλίες. Κοινωνικά παντοπωλεία στήθηκαν σε 16 πόλεις σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θήβα συγκεντρώθηκαν και προσφέρθηκαν δεκάδες προϊόντα στο ίδρυμα «Τράπεζα της Αγάπης», καθώς και ρούχα σε ενορία της πόλη μας.

Επιθυμούμε λοιπόν ως ΟΝΝΕΔ Θήβας να δηλώσουμε την στήριξή μας με σε αυτό το εγχείρημα και καλούμε ολόκληρη την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τους νέους να συνεισφέρουν από το υστέρημα ή το πλεόνασμά τους. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση αγαθών, τα οποία θα δοθούν για τις ανάγκες του Παντοπωλείου και ευελπιστούμε η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη από την προηγούμενη φορά.

Με εκτίμηση,

Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια: