Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Αλ. Πνευματικός: «Τέλος η ρύπανση του Κορινθιακού κόλπου με κόκκινη λάσπη»



Επιλύεται το πρόβλημα της εναπόθεσης κόκκινης λάσπης στον Κορινθιακό κόλπο, που ρύπαινε το θαλάσσιο περιβάλλον, όπως επισήμανε με δηλώσεις του, ο δήμαρχος Κορινθίων και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Οικολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (ΣΠΟΑΚ), Αλέξανδρος Πνευματικός.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, σε συνέντευξή του τόνισε, ότι ύστερα από 45 χρόνια επιλύθηκε το πρόβλημα με τα κατάλοιπα του αλουμινίου που χύνονταν ανεξέλεγκτα στον Κορινθιακό κόλπο. Αφού καρποφόρησαν οι προσπάθειές του ΣΠΟΑΚ και η επιχείρηση της Αλουμίνιον ΑΕ επένδυσε στη δημιουργία των κατάλληλων εγκαταστάσεων ούτως ώστε, η εναπόθεση των βλαβερών για το περιβάλλον υπολειμμάτων της κόκκινης λάσπης, μετά από την επεξεργασία του αλουμινίου, να διοχετεύεται σε έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου σε πρώτη φάση, άμεσα, ένα μέρος από αυτά θα μπορεί να είναι χρήσιμο σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.

Ο κ. Πνευματικός πρόσθεσε ότι, «στο εγγύς μέλλον τα εναπομείναντα υλικά της επεξεργασίας θα μπορούν να χρησιμοποιούνται στην οικοδομή (τούβλα), στους δρόμους ως υπόστρωμα, σαν φίλτρα και σε άλλες εφαρμογές, καθιστώντας την όλη επιχείρηση επικερδή για την εταιρεία και ωφέλιμη για το περιβάλλον και την κοινωνία».

Υπογράμμισε επίσης ότι, «επόμενος στόχος μας θα πρέπει να είναι η αναβάθμισή της επεξεργασίας των λυμάτων των βιολογικών καθαρισμών για αρδευτικούς σκοπούς, αλλά και η επεξεργασία των υπολειμμάτων των ελαιοτριβείων, ώστε να μην διοχετεύονται ανεξέλεγκτα στον Κορινθιακό κόλπο καταστρέφοντας το θαλάσσιο περιβάλλον''.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: