Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Σύσκεψη Χρυσοχοΐδη με τους Περιφερειάρχες


Σύσκεψη για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος συγκαλεί σήμερα, Δευτέρα 26 Μαρτίου, στο υπουργείο, στις 12 το μεσημέρι, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης και οι Γενικοί Γραμματείς Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Πελοποννήσου και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, προκειμένου να συζητηθούν οι διαστάσεις που έχει λάβει το μεταναστευτικό ζήτημα στη χώρα μας και ο στρατηγικός σχεδιασμός που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και τη δημιουργία Χώρων Κλειστής Προσωρινής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Στην επιστολή-πρόσκληση που απέστειλε ο Υπουργός αναφέρεται χαρακτηριστικά: «η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα μας που οφείλουμε να διαχειριστούμε με τρόπο συλλογικό, δημοκρατικό και αποτελεσματικό. Κάθε είδους αναβολής ανάληψης πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης θα μας οδηγήσει σε ραγδαία επιδείνωση των προβλημάτων.

Η Κυβέρνηση υλοποιεί στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναμόρφωσης και αναθεώρησης της πολιτικής ασύλου και δημιουργίας δομών πρώτης υποδοχής μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους» καταλήγει η επιστολή του κ. Χρυσοχοΐδη.

Πηγή:ethnos.gr- www.lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: