Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Λείπουν οι Ηγέτες


Του Αριστείδη Τσιπλάκου*

Δυστυχώς λείπουν σήμερα οι ηγέτες του διαμετρήματος του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, ακόμα και του Ανδρέα Παπανδρέου παρά τα όσα ελαττώματα του τελευταίου, οι οποίοι θα μπορούσαν να ορθώσουν το ανάστημά τους έναντι εκείνων που προσπαθούν να μετατρέψουν την χώρα μας, με μισθούς Βουλγαρίας, σε παράδεισο ξένων επενδυτών για να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό κινέζων κ.λ.π.

Αν είχαμε τέτοιους ηγέτες δεν θα δεχόντουσαν το εξευτελιστικό για την χώρα μας κούρεμα των ομολόγων που μας καθιστά διεθνώς αναξιόπιστους.

Είμαστε υπερήφανος Λαός και θα θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος στο ακέραιο. Αλλά το πραγματικό χρέος και όχι αυτό που δημιουργήθηκε από τις μίζες μερικών επίορκων πολιτικών. Συγκεκριμένα:

Να μειωθεί το χρέος μας στους Γάλλους για τα αεροπλάνα τα οποία μας πούλησαν σε διπλάσια τιμή από εκείνη την τιμή που πούλησαν στους Ισπανούς, την ίδια περίοδο και τον ίδιο τύπο αεροπλάνων. Τώρα αν έδωσαν μίζες για να πετύχουν την υπερτιμολόγηση, ας μας πουν που τις έδωσαν να τους βρούμε να τα πάρουμε και να τις επιστρέψουμε για να μην…. ζημιωθούν.

Το ίδιο ισχύει και για τους Γερμανούς που μας πούλησαν σε τριπλάσια τιμή τα υποβρύχια από την τιμή που τα πούλησαν στους Κορεάτες την ίδια περίοδο και μάλιστα χωρίς να γέρνουν. Το ίδιο ισχύει και για το όργιο των προμηθειών της ΖΗΜΕΝΣ.

Τότε το χρέος μας θα κατέβαινε τόσο, ώστε να είναι βιώσιμο και θα μπορούσαμε να περάσουμε την κρίση χωρίς μνημόνια και καταλήστευση των φορολογουμένων.

Ακόμα –έστω και για λόγους τάξεως- να προσφεύγαμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να απαιτούσαμε, όχι πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά τουλάχιστον τον χρυσό που μας πήραν οι Γερμανοί στην κατοχή με τον τύπο του δανείου, χωρίς να μας τον επιστρέψουν.

Το πιο εξοργιστικό είναι ότι ενώ το χρέος μας τέλος του 2011 ήταν 340 δις ευρώ, παρά το γεγονός ότι το κούρεψαν κατά 100 δις ευρώ, αντί τελικά να μειωθεί… αυξήθηκε και έγινε 390 δις.!!!!

Ακόμα αντί να προσπαθούν να καλύψουν τα ελλείμματα με επαχθή φορολόγηση κυρίως των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων, ας αξιοποιήσουν την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου που μόνο τα ακίνητα που δεν χρησιμοποιούνται και ρημάζουν ξεπερνούν τα 75000 και η πώληση μέρους αυτών μπορούσε να μας λύσει το πρόβλημα. Ας απαιτήσουν από 37.000 ιδιοκτήτες πολυτελών επαύλεων που έχουν κτισθεί σε Δημόσια κτήματα , να πληρώσουν τουλάχιστον τα οικόπεδα και ακόμα να γίνει ουσιαστικός και όχι εικονικός έλεγχος, στο πόθεν έσχες όλων των πολιτικών από το 1974 μέχρι σήμερα και όσα περιουσιακά στοιχεία δεν δικαιολογούνται να δημευθούν.

Τέλος ας μην αναφερθούμε στον ορυκτό πλούτο της χώρας που κατά τις εκτιμήσεις ειδικών υπερβαίνει τα 700 δις ευρώ και να περιορισθούμε στην αποδοχή των προτάσεων Ρώσων και κινέζων για εκχώρηση για περιορισμένο χρόνο των λιμανιών της Σύρου και Αστακού, προσφορές που θα μας έλυναν το πρόβλημα χωρίς την προκληθείσα ύφεση από την αλόγιστη φορολογία.

Όπως βλέπετε λοιπόν λεφτά υπάρχουν , αλλά δεν υπάρχουν ηγέτες. Ελπίζουμε η Κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές να κάνει τις σωστές κινήσεις για να βγούμε με ξεκάθαρες λύσεις από την κρίση.

* Ο Αριστείδης Τσιπλάκος είναι πρώην Βουλευτής της ΝΔ στο Νομό Βοιωτίας και τ. Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: