Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Η Ουρανία Ξυλούρη στον Ορχομενό!Τιμή στο πρόσωπο του αείμνηστου συζύγου της από τον Δήμο και καλλιτεχνικές δυνάμεις της πόλης

Του έχουν δώσει όλα τα κοσμητικά επίθετα του ταιριάζουν σε ένα λεβέντη Έλληνα, μια αθάνατη φωνή και μια προσωπικότητα που ενέπνευσε και εμπνέει τρείς δεκαετίες και πλέον από το θάνατό του! Σύλλογοι, Πολιτεία, Αυτοδιοίκηση και κάθε λογής συλλογικοί φορείς έχουν τιμήσει τη μνήμη του σε όλη την Ελλάδα και τα τραγούδια του αποτελούν πάντοτε σημείο αναφοράς για τους Έλληνες απανταχού της γης! Κι` ανάμεσα σ` αυτές, ήρθε και η πόλη του Ορχομενού να «θυμίσει» το έργο και τη διαδρομή του από την Κρήτη στην Αθήνα, σ` ένα αφιέρωμα που απολαύσαμε όλοι βρεθήκαμε το περασμένο Σαββατόβραδο (24/3/2012) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ορχομενού.

Μουσική, τραγούδι, χορός αλλά και θύμισες και συγκίνηση για ένα ταλαντούχο άνθρωπο που έφυγε πολύ νωρίς από κοντά μας, για ένα καλλιτέχνη που μετέφερε τις ρίζες του σε όλο τον κόσμο και η φωνή του αποτέλεσε συνώνυμο του σύγχρονου Έλληνα διεκδικητή μιας καλύτερης ζωής, μια καλύτερης κοινωνίας. Επίκαιρος και σήμερα ο Νίκος Ξυλούρης και ακόμη περισσότερο το έργο που άφησε πίσω του και το οποίο επάξια συνέχισε και διέδωσε η σύζυγός του, η κα Ουρανία Ξυλούρη, η οποία με μεγάλη χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση που της απεύθυναν ο Δήμος Ορχομενού, η Θεατρική και Χορευτική Ομάδα του Πολιτιστικού Κέντρου Ορχομενού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, η Καλλιτεχνική Πορεία Ορχομενού και η Δημοτική Κοινότητα Ορχομενού! Ο Δήμαρχος κ. Ξηρογιάννης «καλοσόρισε» την κυρία Ξυλούρη με λόγια ευχαρίστησης για την παρουσία της και της προσέφερε μια ανθοδέσμη ενώ και ο Πρόεδρος της Καλλιτεχνικής Πορείας κ. Μάριος Παναγιωτίδης είχε μόνο λόγια συγκίνησης να πει αλλά και να της προσφέρει ένα βιβλίο με την ιστορία του Ορχομενού από την συγγραφέα κα Τότα Τσάκου Κοβερτίνο. Στην συνέχεια η κα Ευδοκία Τσάπρα ξετύλιξε τη διαδρομή του Ξυλούρη με λόγια και εικόνες ενώ χορευτικά δρώμενα και τραγούδι από τους ταλαντούχους ντόπιους ερμηνευτές κκ. Χρήστο Ζωγράφο, Φώτη Κούνιο, Μάριο Παναγιωτίδη και Λουκά Τζιτζόκο πλαισίωσαν το υπόλοιπο πρόγραμμα, μαζί με την χορωδία της Καλλιτεχνικής Πορείας υπό την διεύθυνση του κ. Παρασκευά Σανιδά. Μια τέτοια καλλιτεχνική βραδιά δεν θα μπορούσε να μη τελειώσει το ίδιο εντυπωσιακά. «Πότε θα κάνει ξαστεριά» τραγούδησαν όλοι μαζί κατεβαίνοντας από τη σκηνή περνώντας από μπροστά από την Ουρανία Ξυλούρη και ευχαριστώντας την για άλλη μια φορά για την παρουσία τους στην πόλη μας. Θερμά συγχαρητήρια και στην Πρόεδρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κα Βούλα Καράλη, αφανή πρωταγωνίστρια της βραδιάς.3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μάριε πάντα μπροστάρης...


Domestixos.

κωστας Μ είπε...

Προς τον συντακτη του αρθρου : Θα σε παρακαλεσω να διορθωσεις ,οτι η «πρόσκληση» της κ.Ουρανίας Ξυλούρη έγινε κατόπιν πρόσκλησης του ζεύγους κ.Μερεντίτη και κας. Μερεντίτη και όχι από τον Δήμο Ορχομενού. Σ ευχαριστώ και πάνω απ όλα φιλική παρατήρηση!

κωστας Μ είπε...

Προς τον συντάκτη του άρθρου :

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω να διορθωθεί η πρόσκληση της κας. Ουρανίας Ξυλούρη η οποία έγινε από το ζεύγος Γιάννη & Έφης Μερεντίτη , και οχι από το Δήμο Ορχομενού. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.