Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Δυναμική Συνεργασία: «Θεωρούμε ότι οι δημότες της Δαύλειας είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανευθυνότητα, η απραξία και η έλλειψη ευαισθησίας για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος της Δημοτικής αρχής του κ. Παπαγγελή δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στους δημότες και προβλήματα ρύπανσης της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ) Δαύλειας. Από τον Δεκέμβριο 2010 , πριν αναλάβει η νέα Δημοτική αρχή, ομάδα δημοτών της Δαύλειας ενημέρωσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις για το κατασκευαζόμενο έργο και τα σοβαρά προβλήματα που κατά την άποψή της υπήρχαν στην λειτουργία του.

Το θέμα συζητήθηκε πολλές φορές στο Δημοτικό συμβούλιο μετά από ερωτήσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας. Σχετικά έγγραφα αποδείκνυαν την προβληματική λειτουργία του έργου ενώ η Δημοτική αρχή απαντούσε αρχικά ότι όλα βαίνουν καλώς, μετά ότι θα αναλάβει άμεσα η ΔΕΥΑΛ την λειτουργία του και εν τω μεταξύ ανέθεσε με απόφαση της πλειοψηφίας την λειτουργία του, σε υπαλλήλους της ΤΥΔΚ που είχαν επιβλέψει την κατασκευή του έργου ! Προχειρότητες και αυτοσχεδιασμοί για να ¨ξεχαστεί¨ το πρόβλημα, αφού η ΤΥΔΚ δεν διέθετε εξειδικευμένο προσωπικό ( χημικό ) και σχετική εμπειρία.

Μετά από πολλούς ελέγχους , της υγειονομικής υπηρεσίας, της ΕΥΔΑΠ , των αποτελεσμάτων του Γενικού χημείου του κράτους και των επιθεωρητών περιβάλλοντος & ενέργειας του ΥΠΕΚΑ, μετά από 15 μήνες! διαπιστώνεται ότι είχαν δίκιο οι δημότες που διαμαρτύρονταν κι ανησυχούσαν και που κατηγορήθηκαν από την Δημοτική αρχή ότι είναι συκοφάντες και ¨διακατέχονται από εμμονές ¨με στόχο την μη λειτουργία του έργου…!

Σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της λειτουργίας του ΒΙΟ.ΚΑ που λόγω των καθυστερήσεων και της απραξίας της Δημοτικής αρχής έχουν διογκωθεί κι ελπίζουμε να μη επιβαρυνθούμε επιπλέον πρόστιμα, μετά την έκθεση των επιθεωρητών περιβάλλοντος & ενέργειας που την καλούν σε απολογία για την προβληματική λειτουργία του και τη ρύπανση της ευρύτερης περιοχής.

Θεωρούμε ότι οι δημότες της Δαύλειας είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται. Επιβαρύνθηκαν από το κόστος κατασκευής του έργου και τα τέλη σύνδεσης και δεν χρεωστούν 1ευρώ σε κανένα. Επιτέλους πρέπει να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για την προβληματική κατασκευή και λειτουργία του έργου και αυτοί που καθυστερούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.

Θεωρούμε επίσης ότι όταν οι δημότες ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται μόνο όφελος μπορεί να προκύψει στην τοπική κοινωνία.

Λιβαδειά 19 Μαρτίου 2012

Πούλου Γιώτα, Δημητρόπουλος Γιάννης, Καρκάνας Αλέξανδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: