Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι Γυναίκες της Βοιωτίας τίμησαν την προστάτιδά τους!


















































































Το μήνυμα του εθελοντισμού κυριάρχησε ανάμεσα στον φορέα των γυναικείων συλλόγων - «Ας στερέψει η τσέπη μας αλλά ας μην επιτρέψουμε μα στερέψει η καρδιά και η ψυχή μας!» είπε η Πρόεδρος κα Άντζελα Πανταζή

Σχεδόν ένα 24ωρο πέρασαν μαζί μέλη και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας των Γυναικείων Συλλόγων του Νομού Βοιωτίας την περασμένη Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012, ανήμερα της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναϊας, την οποία και έχουν ανακηρύξει επίσημα ως την προστάτιδα Αγία τους. Από νωρίς το πρωί, όπως από καιρό είχε προγραμματιστεί από το ΔΣ και την Πρόεδρο κα Άντζελα Πανταζή, τα μέλη της Ομοσπονδίας παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στο Μητροπολιτικό Ναό της Λιβαδειάς χοροστατούντος του κκ. Γεωργίου και εν συνεχεία έκοψαν την πίτα του στο γνωστό κοσμικό κέντρο «Ρόδον Palace» έξω από την έδρα τους, τη Λιβαδειά.

Μέχρι και τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά κατάφερε να έχει φέτος μαζί του ο φορέας που εκπροσωπεί το σύνολο των γυναικείων Συλλόγων του Νομού Βοιωτίας, σε μια ημερήσια «απόδραση» από την καθημερινότητα πολλών μελών του, όπως εν τέλει εξελίχθηκε η ανοικτή πρόσκληση που είχαν απευθύνει από καιρό με αφορμή την εορτή της Αγίας Φιλοθέης και ασφαλώς το καλωσόρισμα του νέου χρόνου.
Παρόντες στην γιορτή τους ήταν ασφαλώς και πολλά ακόμη δημόσια πρόσωπα της Βοιωτίας, όπως ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και Πρόεδρος του ΕΠΒ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Φ. Παπαθωμά, Γ. Ζιώγας, Γ. Παπαργύρης και Γ. Καράμπελας, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι απ` όλη την επ. Λιβαδειάς, εκπρόσωποι και άλλων ασφαλώς συλλόγων και φορέων και φυσικά πολλά από τα ΔΣ των κατά τόπους Συλλόγων Γυναικών.
Πλαισιωμένη από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Ν. Βοιωτίας, η Πρόεδρος κα Άντζελα Πανταζή, μετέφερε – μεταξύ άλλων – το διαχρονικό μήνυμα του Εθελοντισμού, ως τη μοναδική διέξοδο στα αδιέξοδα της κρίσης.
«Η ψεύτικη ευδαιμονία μας παρέσυρε, πλανηθήκαμε σε λάθος μονοπάτια. Αναθεώρηση λοιπόν, εδώ και τώρα. Αξιολόγηση πολλών πραγμάτων, ιεράρχηση αναγκών. Ας σταματήσουμε το κυνήγι του θησαυρού. Ας δώσουμε αξία σε πράγματα που τα θεωρούσαμε δεδομένα. Ας επανεκτιμήσουμε αγαθά όπως η υγεία, το ότι ζούμε σ΄ αυτόν τον πανέμορφο τόπο με την τόση ιστορία του, να επανεκτιμήσουμε την οικογένεια και ειδικά την συνεκτικότητα της ελληνικής οικογένειας», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η κ. Πανταζή.
Αφού επεσήμανε ότι σήμερα «ευτυχώς ακόμα οι γονείς βοηθάνε τα παιδιά τους κι’ αυτά τους γονείς τους» πρόσθεσε: «Πρέπει να γυρίσουμε στην παράδοσή μας που χαρακτηριστικό της είναι η αγάπη της για την ανθρωπιά. Σ¨ αυτόν τον κόσμο που όλο στενεύει ο καθένας μας χρειάζεται όλους τους άλλους. Πρέπει ν’ αναζητήσουμε τον άνθρωπο όπου κι αν βρίσκεται».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον εθελοντισμό «με τις διαφορετικές εκδηλώσεις του που κοινό παρονομαστή έχουν την έγνοια για τον συνάνθρωπο».
Όπως είπε χαρακτηριστικά «οι γυναικείοι σύλλογοί μας εκτός των ποικίλων δραστηριοτήτων τους αθλούνται στον εθελοντισμό» τώρα όμως καλούνται «να γίνουν πρωταθλητές του εθελοντισμού μέσα στην οικογένεια τους, στους διπλανούς τους, στον τόπο τους».
Όπως είπε αληθινή πηγή αισιοδοξίας είναι το γεγονός ότι σε περιόδους κρίσης αναπτύσσεται αυθόρμητα εκδήλωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
«Ας ενώσουμε τα χέρια και τις καρδιές μας με αγάπη με τρυφερότητα, στοργή για να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ανάχωμα στην πλημμύρα. Ας ατσαλωθούμε έχοντας το βλέμμα στον ουρανό και τη καρδιά στο διπλανό. Ας δώσουμε αξία στις αξίες μας κι ας δούμε την κρίση σαν μια ευκαιρία ν ‘έρθουμε όλοι πιο κοντά και να δράσουμε μαζί γιατί όλοι μαζί μπορούμε και μείς το ξέρουμε καλά γιατί όλες αυτές οι αρετές αναπτύσσονται μέσα στην ομάδα, στην οικογένεια, στη γειτονιά, στους συλλόγους, στην Ομοσπονδία μας τις δράσεις που όλοι γνωρίζετε, στα 15 χρόνια ζωής», σημείωσε η κ. Πανταζή.
Δεν παρέλειψε ωστόσο να υπενθυμίσει ότι οι δράσεις της Ομοσπονδίας αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ζωής της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα και κατ΄ επέκταση της κοινωνίας μας.
Και κατέληξε: «Ας μην αφήσουμε κανένα νηστικό, κανέναν να κρυώνει, κανένα ξυπόλητο και άστεγο. Το ψωμί που κρατάμε στα χέρια μας είναι και του διπλανού. Ας στερέψει η τσέπη μας αλλά ας μην επιτρέψουμε μα στερέψει η καρδιά και η ψυχή μας! Ας ακολουθήσουμε τα χνάρια της Αγίας προστάτιδας μας για ν ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο και ας επικαλεστούμε την ευλογία και τη βοήθεια της. Πρέπει πάντα ν΄ ακούμε την κραυγή του ανθρώπου που φωνάζει βοήθεια όπως γράφει ο Καζαντζάκης στο έργο του αναφορά στον Γκρέκο. Με επίγνωση και απόλυτο σεβασμό στα προβλήματα και συναισθήματα που αυτή η κρίση προκαλεί πιστεύω ότι η σωτηρία μας έχει όνομα και αυτό το όνομα είναι η αγάπη, αυτή θα μας σώσει. Και για τους απαισιόδοξους για να μη το βάλουν κάτω ας θυμηθούμε τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη από το τρελοβάπορο που λέγεται Ελλάδα».
Το φετινό μουσικοχορευτικό πρόγραμμα που ακολούθησε, πλαισίωσαν η Δημοτική Φιλαρμονική Λιβαδειάς, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Βοιωτίας και το χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Άσκρης και Βαγίων.
Συνολικά την ετήσια συνάντηση των Γυναικών του Νομού Βοιωτίας τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Γυναικείων Συλλόγων Ξηρονομής, Θίσβης, Ελλοπίας, Θεσπιών, Λεονταρίου, Βαγίων, Νεοχωρίου, Άσκρης, Δαύλειας, Αραχώβης, Σύλλογοι Γυναικών Λιβαδειάς, Λουτσίου, Αγίου Δημητρίου και Ορχομενού।


Ας δούμε και ας ακούσουμε μερικά αποσπάσματα από τη συμμετοχή των προσκεκλημένων στην ετήσια γιορτή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών Νομού Βοιωτίας…








... και τον χορό που ακολούθησε με τις γυναίκες να διασκεδάζουν με την ψυχή τους! Και του χρόνου!



Δεν υπάρχουν σχόλια: