Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Χρ. Σταϊκούρας: Ύφεση λόγω αβεβαιότητας που διογκώνεται

Στην αβεβαιότητα «που παραμένει και διογκώνεται λόγω της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης» απέδωσε ο Στερεοελλαδίτης τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. Χρήστος Σταϊκούρας το αρνητικό πρόσημο του ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο του 2016.
«Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει για τη δήθεν επιστροφή της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, τα στοιχεία τον διαψεύδουν», σημείωσε και πρόσθεσε: «Η οικονομία επέστρεψε το 2015 και παρέμεινε το 2016 σε ύφεση. Ακόμη το ΑΕΠ δεν έχει φτάσει εκεί που ήταν το 2014».
Ο κ. Σταϊκούρας παρατήρησε ακόμη ότι «το τέταρτο τρίμηνο του 2016, η μεταβολή του ΑΕΠ παρουσιάζει σημαντικό αρνητικό πρόσημο τόσο έναντι του προηγούμενου τριμήνου όσο και έναντι του αντίστοιχου του 2015, καθιστώντας αυτό το χειρότερο τέταρτο τρίμηνο από το 1998».
«Αυτό», πρόσθεσε, «είναι το αποτέλεσμα της αβεβαιότητας που παραμένει και διογκώνεται λόγω, κυρίως, της καθυστέρησης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης».
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ., η κυβέρνηση έχει ήδη συσσωρεύσει τεράστιο κόστος στην οικονομία και στην κοινωνία, δεεν έχει όμως ούτε την ικανότητα, ούτε το σχέδιο, ούτε τη βούληση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.
«Αντιθέτως, με την αναποτελεσματικότητα, την ανικανότητα και τις ιδεοληψίες που την χαρακτηρίζουν, σέρνει την οικονομία στη στασιμότητα και βυθίζει την κοινωνία στο τέλμα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr