Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Οι ισχυροί ξαναέρχονται στους Δελφούς!Η ιστορική πόλη των Δελφών γίνεται και πάλι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μιας μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης, εξ` αιτίας του 2ου Οικονομικού Φόρουμ (2 με 5 Μαρτίου), σημαντικοί άνθρωποι της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής σε Ελλάδα και Ευρώπη ήρθαν τον «ομφαλό της γης» ενώ δεκάδες είναι τα πρόσωπα που θα γνωρίσουν καλύτερα την περιοχή και τις ομορφιές της.
 Ο παγκόσμιος προορισμός των Δελφών, γίνεται και πάλι σημείο αναφοράς και έρχεται να φανερώσει αυτή την τεράστια προίκα που μπορεί να μην στάθηκε ικανή «να δώσει το εισιτήριο» για την πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, παραμένει, ωστόσο, ο πλέον δημοφιλής προορισμός για τους ανθρώπους του πνεύματος αλλά και της οικονομίας, όπως πλέον καθιερώνεται μέσα και από την – αν μη τι άλλο σημαντική – διοργάνωση.
Όσοι έχουμε την ευκαιρία να βρεθούμε στους χώρους του φόρουμ, είναι βέβαιο πως θα ακούσουμε τους «ισχυρούς» να μιλούν για το παρόν και το μέλλον μας, γι` αυτά τα δύσκολα που βιώνουμε και πρέπει να μας οδηγήσουν στην έξοδο του τούνελ.
Κατά τη διάρκεια του τετραημέρου, θα συζητηθούν περισσότερα από 40 θέματα σε παράλληλες συνεδρίες που θα πραγματοποιηθούν σε 5 διαφορετικές αίθουσες. Οι συζητήσεις θα κινηθούν σε 4 κύριους άξονες: Παγκόσμιες γεωπολιτικές ανακατατάξεις, Ευρωπαϊκές προκλήσεις, ζητήματα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης. Σε κάθε άξονα εντάσσονται επιμέρους θεματικές οι οποίες εξειδικεύουν τις συζητήσεις και θα συμμετάσχουν Έλληνες και ξένοι αξιωματούχοι και εμπειρογνώμονες.
Εδώ στους Δελφούς θα διεξαχθεί επίσης ειδική συζήτηση για το ελληνικό χρέος με την συμμετοχή του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Δημήτρη Λιάκου και του μέλους της επιτροπής σοφών της Γερμανικής Κυβέρνησης, καθηγητή, Lars Feld.

Σε ξεχωριστή 3ωρη συζήτηση για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Οικονομικών κκ. Χαρδούβελης, Παπακωνσταντίνου, Ζανιάς, το μέλος της Μικτής Συντονιστικής Επιτροπής για την Ελλάδα του ΟΟΣΑ κ. Mario López-Roldán, και μια σειρά επιχειρηματιών, ενώ συζήτηση με θέμα το χρέος και την ανάπτυξη, με τη συμμετοχή του επικεφαλής της Αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα Declan Costello, του Γενικού Διευθυντή Οικονομικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Philipp Steinberg και των  πρώην υπουργών Οικονομικών κκ. Νίκου Χριστοδουλάκη και Χρήστου Σταϊκούρα.


Για το πλήρες πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.delphiforum.gr η τη σελίδα του Φόρουμ στο Facebook https://www.facebook.com/delphiforum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr