Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Άρχισαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις -Κλειστά τα καταστήματα την Κυριακή στη Λιβαδειά

Από το Σάββατο 2 Μαΐου μέχρι το Σάββατο 9 Μαΐου 2015 θα διαρκέσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος των καταστημάτων.
Όπως ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς ως ημέρα έναρξης δεν είναι η πρώτη Μαΐου, δεδομένου οτι έχει καθοριστεί ως αργία με απόφαση του Υπουργού Εργασίας.
Παράλληλα ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι τα καταστήματα της Λιβαδειάς την Κυριακή, 3 Μαΐου 2015,θα παραμείνουν κλειστά παρόλο που σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου 2015.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ενώ σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Αρμόδιες ελεγκτικές αρχές σύμφωνα με το νόμο είναι οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, οι Διευθύνσεις Ανάπτυξης των Περιφερειών και οι Υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, στη ζώνη δικαιοδοσίας τους ενώ αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όπου διαπιστώνεται η παράβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: