Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ» : Κοινή πρόταση κατέθεσαν οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς, Ορχομενού και Αλιάρτου για το Κωπαϊδικό πεδίο







Μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και αρκετή συζήτηση προκάλεσε η πρόταση των Δημάρχων της π. Επαρχίας Λιβαδειάς κκ. Νίκου Παπαγγελή, Κώστα Ξηρογιάννη και Γιώργου Ντασιώτη να καταθέσουν εγγράφως και να κοινοποιήσουν προς τα ΜΜΕ την τελική και τεκμηριωμένη πρότασή τους στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, μια πρωτοβουλία που ακούει στη δημιουργία ενός νέου Οργανισμού Ανάπτυξης για το Κωπαϊδικό Πεδίο, θέση που υποστήριξε ένθερμα και ο Πρόεδρος των Βαμβακαλλιεργητών του Δήμου Ορχομενού και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου κ. Τάκης Πανάγος.


Μια πρόταση στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ θα έχει αποκεντρωμένη φιλοσοφία στηριζόμενος και διοικούμενος από τις κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής με τη συμμετοχή του Α` και Β` βαθμού αυτοδιοίκησης και των συνεταιρισμών.

Ο νέος φορέας θα μπορεί αν φέρει το όνομα «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΠΑΙΔΑΣ» για να τονίζεται – σύμφωνα με την πρόταση – στην ανάγκη δρομολόγησης ενεργειών ανάπτυξης και όχι απλά διαχείρισης των θεμάτων της Κωπαϊδας και θα πρέπει να έχει τη μορφή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου κατά τα πρότυπα του επιτυχημένου μοντέλου ΟΑΔΥΚ, όπως εύστοχα παρατήρησε στην δική του τοποθέτηση ο Περιφερειακός Σύμβουλος Βοιωτίας κ. Γιώργος Γκικόπουλος.

Η Βοιωτία αλλά και η Φωκίδα κυριάρχησαν στις προ ημερησίας τοποθετήσεις καθώς και από τον κ. Γιάννη Καράμπελα, οι αντίστοιχοι Αντιπεριφερειάρχες συμφώνησαν στην τοποθέτησή του – ενημέρωση που έχει να κάνει με την άρση της απόφασης απαγόρευσης εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών στον Παρνασσό. Ο κ. Καράμπελας έθεσε με δυναμισμό το θέμα, μίλησε για ισχυρά συμφέροντα που έχουν στραγγαλίσει την τοπική οικονομία και ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο να αποτρέψει την παράταση του μέτρου από το ΥΠΕΚΑ.

Στη συνέχεια και σχεδόν εφ` όλης της ύλης, ο κ. Περγαντάς, στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις για κρίσιμα θέματα της Βοιωτίας...

Ας ακούσουμε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις τοποθετήσεις που έγιναν στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας που συνεδρίασε στη Λιβαδειά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΝΤ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΝΤ ΑΝ ΕΧΟΥΗΕ ΕΚΛΕΞΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΙΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΩΠΑΙΔΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!!