Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023

Διάθεση μέσων για πυρκαγιές σε Βοιωτία και Εύβοια από ΓΕΕΘΑ

 


Κατόπιν διαταγών και οδηγιών του ΓΕΕΘΑ για την κατάσβεση των πυρκαγιών την 21η Αυγούστου 2023, και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, επιχειρούν τα παρακάτω μέσα:


ΣΤΑ ΨΑΧΝΑ ΕΥΒΟΙΑΣ:

              2 Α/Φ PZL.

              1 Α/Φ CL-215.

 

ΣΤΗΝ ΘΙΣΒΗ ΘΗΒΩΝ:

              1 Α/Φ PZL.

 

Επιπλέον, οι Ένοπλες Δυνάμεις για σήμερα 21 Αυγούστου 2023, συνδράμουν στην πρόληψη πυρκαγιών με εκπομπή συνολικά 149 περιπόλων χερσαίας επιτήρησης (894 άτομα με 447 οχήματα) και 11 πυροφυλακίων (66 άτομα με 33 οχήματα), με την εμπλοκή συνολικά 960 ατόμων και 480 οχημάτων, σύμφωνα με τον δείκτη επικινδυνότητας.

 

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου βρίσκονται σε ισχύ τα παρακάτω μέτρα αντιμετώπισης του καύσωνα για όλη την επικράτεια:

 

              Εκπομπή 30 περιπόλων επιτήρησης σε 3 οκτάωρες βάρδιες (180 άτομα) επιπλέον των προβλεπομένων στην περιοχή Αττικοβοιωτίας.

 

           Πτήσεις 1 Ε/Π KIOWA στον Έβρο, 1 Ε/Π KIOWA στην περιοχή της Μαγνησίας και Φθιώτιδας και 1 Α/Φ P2002-JF στην περιοχή της Αττικοβοιωτίας και Εύβοιας για εκτέλεση εναέριας επιτήρησης.

 

              Το σύνολο των τμημάτων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ τηρούν τις προβλεπόμενες ετοιμότητες με μέγιστο χρόνο ετοιμότητας τις 4 ώρες.

 

              Το σύνολο των μέσων – μηχανημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, εξακολουθεί να βρίσκεται σε ετοιμότητα για διάθεση, κατόπιν οδηγιών της Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: