Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023

Απάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Ιωάννη Δ. Ταγκαλέγκα στον ΣΥΡΙΖΑ Λιβαδειάς

 


Αφού σας ευχηθώ καλησπέρα, με δύναμη και υπομονή, να σας ξεκαθαρίσω ότι καταλαβαίνω την ευθιξία σας για έκφραση που χρησιμοποίησα και για την οποία οφείλω να ζητήσω συγγνώμη. Θα ήθελα, ωστόσο, να τονίσω ότι η λάθος λέξη που χρησιμοποίησα αστόχως προήλθε σε ένα πλαίσιο θυμού μετά από τα ασύστολα ψεύδη της βουλευτού του κόμματός σας, αλλά και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δ.Σ., η οποία ξεδιάντροπα με προκάλεσε με αισχρό υβρεολόγιο αλλά και πολλαπλή χειροδικία, για τα οποία ουδέποτε απολογήθηκε αν και υπάρχουν μαρτυρίες αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου μας. Η ίδια θεωρώντας, ότι με την απόσπαση της προσοχής θα απαλλαγεί από την ανεπίτρεπτη συμπεριφορά της, εξάντλησε την προσπάθειά της με το να δικαιολογήσει άλλη χειροδικία της στο μακρινό παρελθόν. 

Θα ανέμενα, λοιπόν, από εσάς να μην επικεντρωθείτε σε μια δική μου έκφραση, αλλά να καταγγείλετε την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης γιατί αυτή η συμπεριφορά δεν ταίριαξε και δεν θα ταιριάξει ποτέ σε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και δη της Αριστεράς.  Δυστυχώς, όμως, ταιριάζει σε πιο ακραίες ιδεολογίες.

Αντίθετα, προσάπτετε σε μένα και διαμαρτύρομαι εντόνως ως προς αυτό, ότι διακατέχομαι από αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές συμπεριφορές χωρίς να το τεκμηριώνετε και αποσιωπώντας, κάτι που σίγουρα δεν σας τιμά, τη ρατσιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά της βουλευτού, η οποία έφτασε μέχρι και να προσβάλει τον ανδρισμό μου.

Διαμαρτύρομαι εντόνως και για την αναφορά σας, ότι οι θέσεις μου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές και δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοκρατία μας, χωρίς να αιτιολογούνται όλα αυτά και αποκρύπτοντας την υπόγεια διαδρομή της βουλευτού σας. Θα θυμηθείτε, βέβαια, τη στάση της κατά την εκλογή του Προέδρου της Κ.ΕΔΗ.Λ. το 2019 προσάπτοντας κατηγορίες για ακροδεξιά φρονήματα, ενώ αντίθετα σήμερα η βουλευτής σας αποδέχεται την υποστήριξή της από άτομο που αποδεδειγμένα έχει τέτοιες απόψεις.

Αναφερθήκατε, επίσης, στον χρόνο που αφιερώνω για τον Δήμο μας, για την Λιβαδειά και τα χωριά μας και χωρίς… να δώσω λόγο για το πώς πράττω τον ελεύθερο χρόνο μου, εάν γράφω στιχάκια ή εάν κάνω αναρτήσεις, έχω να επισημάνω ότι η υλοποίηση του έργου μας μετά από αλλεπάλληλες κρίσεις και με μειωμένη δυναμικότητα των Υπηρεσιών μας, όπως προκύπτει και από τα επίσημα απολογιστικά στοιχεία του Δήμου μας, τα οποία διαφανή και διαυγή βρίσκονται πάντα στη διάθεση του πολίτη, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς σας.

Όσο δε για τα έργα που όπως λέτε «κληρονομήσαμε», αρκεί να αναφέρω, ότι για τα δύο εμφατικά έργα (Νέο Δημαρχείο μαζί με την αίθουσα πολιτισμού και το πρώτο οδικό κομμάτι της παραθαλάσσιας ζώνης) χρειάστηκε επούλωση των τραυμάτων των αστοχιών του σχεδιασμού της πρώην Δημάρχου με αποτέλεσμα οι διορθωτικές ενέργειες να κοστίσουν περίπου 1,5 εκατ. ευρώ. Αλλά τα καταφέραμε και τα υλοποιήσαμε με χρήματα που διαχειριστήκαμε σε βάρος του δικού μας σχεδιασμού, χρήματα τα οποία δεν προέρχονται από χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις, χρήματα από ίδιους πόρους, χρήματα που αφαιρέθηκαν από άλλες δραστηριότητες για τους πολίτες.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να σκέφτεστε πόση ντροπή προκαλεί η πολιτική αναντιστοιχία της εικοσαετούς αυτοδιοικητικής πορείας της βουλευτού σας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό το γεγονός, άλλωστε, προάγουν και αποδεικνύουν οι χιουμοριστικές αναρτήσεις μου για το πρόσωπό της π.χ. υπογραφή σύμβασης με την ΕΤΑΔ το 2017, υποκριτική στάση από το 2019 έως σήμερα για το ίδιο θέμα… Και τόσα άλλα, τα οποία μπορώ, αν εσείς επιθυμείτε, σε καθημερινή βάση να καταδεικνύω.

Κλείνοντας, σας εφιστώ την προσοχή σε εκφράσεις του τύπου περί προστασίας του Δήμου, περί έλλειψης δημοκρατικής συνείδησης και αντίληψης, αλλά και απώλειας ελέγχου, διότι αυταπόδεικτα έως σήμερα λειτούργησα και λειτουργώ δημοκρατικά και στο πλαίσιο της απλής αναλογικής, το οποίο υποστηρίχθηκε από τη βουλευτή σας, το χρησιμοποίησε κατά το δοκούν και το απέρριψε εν μία νυκτί, ζητώντας συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία.


 Ιωάννης Δ. Ταγκαλέγκας 

Δήμαρχος Λεβαδέων


Η αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Μετά τις τελευταίες δηλώσεις του δημάρχου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (12-7-2023), για «εκκαθαρίσεις προσωπικοτήτων» που κατάφερε το 2019 και θα συνεχίσει το 2023 και την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (tiktok), απαντάμε στον κ. Ταγκαλέγκα ότι οι θέσεις του παραπέμπουν σε άλλες σκοτεινές εποχές και δεν έχουν καμία σχέση και θέση στη Δημοκρατία μας.

Επιβεβαιώνει όμως και τις αντιδημοκρατικές και ρατσιστικές θέσεις του και μας θυμίζει ταυτόχρονα ότι αντιλαμβάνεται τους δημότες-ψηφοφόρους ως γίδια….

Απερχόμενε Δήμαρχε Λεβαδέων

Αν αφιέρωνες, για τη Λιβαδειά και τα χωριά του Δήμου μας, τις ώρες που ξοδεύεις για βίντεο και στιχάκια, θα είχαμε λιγότερα σκουπίδια και λακούβες στους δρόμους, θα είχες ολοκληρώσει τα έργα που κληρονόμησες που την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και την προηγούμενη Δήμαρχο Γιώτα Πούλου και σε κάθε περίπτωση θα είχες προστατέψει τον Δήμο και τον εαυτό σου από άστοχες, δημόσιες δηλώσεις που μόνο ντροπή προκαλούν σε όλους.

Τέλος, η αναφορά σου σχετικά με τις εσωτερικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δείχνει την έλλειψη της δημοκρατικής σου αντίληψης και αποδεικνύει ότι έχεις χάσει τον έλεγχο για αυτά του συμβαίνουν στο δικό σου κόμμα αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: