Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023

Στην κατηγορία 4 παραμένει η Π.Ε. Βοιωτίας - Φ. Παπαθωμά: Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να μην προβούν σε καμία θερμική εργασία στην ύπαιθρο

 


Απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω Υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορίας 4)

 

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε την Παρασκευή 21/07/2023, και ισχύει για την Σάββατο 22/07/2023, προβλέπεται Πολύ Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, (κατηγορίας 4) για την περιοχή αρμοδιότητας των  Δασαρχείων Βοιωτίας.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας θα ισχύει το μέτρο της απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές ΝATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται για την αντιπυρική περίοδο 2023 στην Π.Ε Βοιωτίας, από την 12η βραδινή της 21/07/2023, έως την 12η βραδινή της 22/07/2023.

«Συνεχίζονται οι πολύ δύσκολες συνθήκες  λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και ο κίνδυνος πυρκαγιάς μεγαλώνει από τον παρατεταμένο καύσωνα, τη χαμηλή υγρασία και τους κατά τόπους ισχυρούς ανέμους. Καλώ τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις τους και να μην προβούν σε καμία θερμική εργασία στην ύπαιθρο που μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους μας. Καλώ τους δήμους να θέσουν τις υπηρεσίες τους, το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτουν σε υψηλή ετοιμότητα. Η Πολιτική Προστασία και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Βοιωτίας βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα και σε καίρια σημεία για κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: